UGAL

În cadrul Laboratorului de Comunicare, Creativitate inginerescă și Formare (LCCIF) al Departamentului Inginerie Mecanică din cadrul Facultății de Inginerie a Universității „Dunărea de Jos” din Galați s-a organizat, în perioada 2-5 noiembrie 2020, prima ediție online a workshop-ului studențesc cu participare internațională „Comunicare și creativitate inginerească”. La eveniment au participat studenții Anului I de la Facultatea de Inginerie, Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor.

  Studenților români li s-au alăturat studenți din Republica Moldova și un student din Turcia aflat într-o mobilitate Erasmus + la instituția noastră. Pe platforma Microsoft Teams au fost prezentate 55 de lucrări ale studenţilor Facultăţii de Inginerie şi nu numai și 36 de postere, cea mai mare parte dintre postere fiind realizate de studenții Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor. Ideea aparţine organizatorului şi președinte al manifestării - conf. ec. dr. ing. Carmen Penelopi Papadatu, care a avut sprijinul domnului conf. dr. ing. Sorin Ciortan, directorul Departamentului de Inginerie Mecanică și al conducerii Facultății de Inginerie.

În cadrul evenimentului au fost prezentate și dezbătute lucrări științifice ce au acoperit tematici din diverse domenii, specializări și tehnologii inginerești: „Studii numerice pentru maşini electrice speciale de tipul motoarelor de cuplu cu unghi limitat”, „Tehnologia de obținere a pâinii”, „Cutia de viteze”, „Motoare cu ardere internă”, „Tehnologia de obținere a ciocolatei” (poster), „Proprietățile chimice ale vinului” (poster), „Efectul muzicii asupra corpului” (poster).

 
Organizatoarea a pornit cu un citat menționat şi în programul evenimentului: «Conceptul de „comunicare” este strâns legat de existența societății, ființele umane și comunicarea fiind interdependente. În cadrul acestei manifestări studenții din anul I au învățat să realizeze o lucrare științifică, un poster, să-și argumenteze ideile științifice și au aprofundat domenii inginerești de care se simt atrași», a declarat conf. ec. dr. ing. Carmen Penelopi Papadatu, organizatorul evenimentului.
 
Mai multe detalii sunt prezentate pe site-ul evenimentului https://www.im.ugal.ro/workshop1-ro.htm/
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email