UGAL

Prima ediție a concursului studențesc ACIEE – HACKATHON, organizat de Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică, se desfășoară în intervalul 4-5 noiembrie 2020. Competiția are în vedere stimularea ideilor inovative, încurajarea lucrului în echipă, dezvoltarea unei gândiri bazate pe identificarea de probleme și soluții, iar ediția 2020 este dedicată găsirii unor soluții împotriva răspândirii SARS –CoV-2.

  Cum cel mai simplu mod de reducere a îmbolnăvirilor este limitarea numărului de persoane dintr-o încăpere, distanțarea persoanelor atunci când se întâlnesc/vorbesc/etc. sau impunerea unor culoare de mers, un sistem inteligent de supraveghere video poate rezolva/preveni aceste probleme.   Cei 42 de studenți distribuiți în opt echipe vor trebui să gândească un astfel de sistem inteligent, având la dispoziție echipamentele hardware necesare desfășurării concursului (Raspberry Pi 4 Model B 4Gb, alimentator Raspberry Pi 4 USB-C, cameră Raspberry Pi V2, microSD Kingston 32gb cu adaptor SD, cablu Micro HDMI la HDMI). Concursul se desfășoară în sistem on-line.

 
Echipamentele au fost achiziționate în cadrul proiectului „Creșterea accesului și integrării în învățământul superior prin măsuri de reducere a abandonului universitar și consilierea în carieră a studenților” – ACCES (CNFIS-FDI-2020-0336). Parteneri în derularea acestui concurs sunt companiile Clește.ro, Thecon și Intel, care vor oferi câștigătorilor premii constând în  vouchere de cumpărături, diferite obiecte sau materiale promoționale. 
 
Detalii privind concursul se găsesc și la adresa: https://aciee.ugal.ro/studenti/hackathon
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email