UGAL

Artiştii Doina şi Ion Aldea-Teodorovici vor fi comemoraţi astăzi, 30 octombrie, de studenți din cadrul Clubului Studenților Basarabeni, membrii ai Ligii Studenților din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Aceștia se vor deplasa la Coșereni, județul Ialomița, cu două microbuze puse la dispoziție de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, unde vor depune coroane de flori la monumentul închinat celor doi artiști.

  Doina şi Ion Aldea-Teodorovici s-au stins din viaţă  în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, într-un accident de circulaţie, în localitatea Coşereni, la 49 de kilometri de Bucureşti, când maşina cu care se deplasau a intrat într-un copac. În mașină se aflau patru persoane, șoferul și însoțitorul au scăpat cu viață, în timp ce Ion și Doina, aflați pe bancheta din spate, nu au supraviețuit.

Simboluri ale Renaşterii Naţionale, Doina şi Ion Aldea-Teodorovici au elogiat în piesele lor limba română şi valorile neamului românesc, fiind unii dintre făuritorii podului de flori dintre Basarabia şi România, în anul 1990.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email