Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați participă la Conferința „INGREDIENTS SHOW 2020, Ştiinţa ingredientelor – de la inovare și planificare, la adaptare și alegere” prin reprezentanții Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, pe podium la INGREDIENTS SHOW 2020
Detalii
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor a câștigat locul II la secțiunea postere la Conferința „INGREDIENTS SHOW 2020, Ştiinţa ingredientelor – de la inovare și planificare, la adaptare și alegere”, care s-a desfășurat online în intervalul 5-9 octombrie. „Ingrediente naturale pe bază de antociani din struguri microîncapsulate în hidrogeluri din proteine din zer pentru utilizări în industria alimentară”, Autori: Carmen Bolea, Elena Enachi, Adelina Milea, Gabriela Râpeanu, Gabriela Bahrim, Nicoleta Stănciuc, este titlul cercetării cu care Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor a ajuns pe podium.
„Apropiindu-se și mai mult de profilul evenimentelor academice, INGREDIENTS SHOW 2020 a fost despre inovare, știință, soluții, evoluție, planificare, adaptare, oferind o PLATFORMĂ ideală pentru diseminarea informațiilor despre materii prime alternative, ingrediente funcționale, alimente noi și produse finite inovatoare, tehnologii, igienă, produse organice dar și a influenței acestora asupra industriei alimentare și a suplimentelor alimentare”, se arată pe site-ul manifestării organizată de RO.aliment și ajunsă la a IV-a ediție.
Conferința a adunat la start cadre didactice și studenți din universități de prestigiu din România: Universitatea de Ştiinţe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Universitatea de Ştiinţe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Universitatea Suceava și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, producători și comercianți din domeniul agroalimentar.
Temele principale dezbătute au fost: Carne și produse alternative, Suplimente alimentare, Lapte&înghețată&produse alternative, Panificație&dulciuri&produse alternative și Să înțelegem și să descoperim aditivii alimentari din eticheta unui produs, un panel interactiv pentru consumatori.