UGAL

„Educația este cea mai puternică armă pe care o poți folosi pentru a schimba lumea” (Nelson Mandela)

 

De Ziua Mondială a Educației, tuturor cadrelor didactice de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați le urăm în primul rând sănătate și putere de muncă, studenți silitori, discipoli pasionați și cât mai multe proiecte inovative de cercetare.  „Vivat, crescat, floreat!” 

 

Cu această ocazie, prof. univ. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu, Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați a declarat: Transmit tradiționala urare de La Mulți Ani! colegilor din universitate cu ocazia Zilei Mondiale a Educației. Sărbătorim împreună astăzi un grup mare de oameni care, cu trudă, competență și talent, fac eforturi educaționale pentru a oferi un viitor mai bun tinerei generații. Ne străduim cu toții să depășim restricțiile actualei pandemii, fiind, asemeni altor categorii profesionale, în primele rânduri ale luptei cu COVID 19, sacrificându-ne și încercând să nu afectăm calitatea formării profesionale a tinerei generații. Ne-am gândit întotdeauna la viitor și ne vom gândi în continuare, cu sufletul și cu mintea. La Mulți Ani! educatorilor din întreaga lume”.
 
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați este un pilon al sistemului educațional în Regiunea de Sud-Est și la nivel național. Instituția noastră a implementat programul „Parteneriat pentru performanță educațională”, încheiat cu 130 de licee și Inspectorate Județene din Galați și județele limitrofe. 
 
Pe de altă parte, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați este un pol internațional al sistemului educațional românesc, prin extensiile și parteneriatele educaționale pe care le derulează prin intermediul filialelor din Italia, Republica Moldova și Ucraina. Aici studiază peste 3.000 de studenți cu domiciliul în afara granițelor României, o mare parte fiind bursieri ai statului român. Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați promovează educația, tradiția și spiritul românesc la nivel internațional.
 
Informații despre Ziua Mondială a Educației
 
Ziua Mondială a Educației a fost desemnată de UNESCO şi marchează semnarea, în anul 1966, a „Recomandării UNESCO/OIM (Organizația Internațională a Muncii) privind statutul profesorilor”. Această recomandare, alături de cea „privind învățământul superior” din 1997, constituie principalul cadru de referință pentru abordarea drepturilor şi responsabilităților cadrelor didactice la scară globală. 
 
Pentru ca această zi să fie recunoscută și sărbătorită la nivel internațional, pentru ca principiile celor două recomandări să fie respectate de fiecare stat în parte, federația globală a Uniunii Sindicatelor Cadrelor Didactice „Education International” a lansat la 5 octombrie 1994, o campanie de promovare a meritelor cadrelor didactice și a contribuției acestora în procesul educațional, la nivel mondial. În România, Ziua Mondială a Educației este marcată distinct de Ziua Învățătorului (5 iunie) începând cu anul 2013.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email