UGAL

La propunerea Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a acordat titlul de Doctor Honoris Causa Domnului profesor universitar doctor Ovidiu Predescu. Decernarea acestui titlu reprezintă recunoașterea unei cariere profesionale prestigioase și a înaltului prestigiu științific, cunoscut la nivel național și internațional, a Domnului Profesor universitar doctor Ovidiu Predescu.  

 

Cercetător științific de onoare al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române, Membru al Academiei Diplomatice din Londra, Secretar general al Academiei de Științe Juridice din România, Director fondator al publicațiilor „Dreptul”, Prim-vicepreședinte al Uniunii Juriștilor din România, domnul profesor Ovidiu Predescu a sprijinit în mod direct dezvoltarea programelor, cercetării și eforturile comunității academice juridice din cadrul universității noastre,  militând neobosit în promovarea Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice.
 
Activitatea științifică a Domnului profesor universitar doctor Ovidiu Predescu are drept reper principal realizarea unei opere complexe dedicate în special dreptului penal şi, implicit, problematicii drepturilor omului, formată din peste 30 de lucrări remarcabile, publicate la edituri prestigioase: Editura Academiei Române, Editura Universul Juridic din București, Editura Lumina Lex din București, Editura C.H. Beck din București sau Editura Aracne din Roma. Domnul profesor universitar doctor Ovidiu Predescu este autorul a peste 100 de studii, comunicări şi articole publicate în reviste şi volume de specialitate din ţară şi din străinătate. Această carieră profesională și științifică de excepție a fost încununată prin acordarea a numeroase premii și distincții, la nivel național și internațional. 
 
Colectivul Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice are deplină încredere că acordarea titlului academic de Doctor Honoris Causa Domnului profesor Ovidiu Predescu reprezintă o deplină recunoaștere a unei personalități care, prin opera ştiinţifică şi cariera didactică de înaltă valoare, este un reprezentant bine cunoscut al științelor juridice și nu numai. Universitatea noastră este onorată să primească în rândul comunității sale academice un cercetător de o înaltă anvergură, recunoscută la nivel național, care va deschide și posibilitatea unor noi colaborări.
 
„Stimate Domnule Profesor Ovidiu Predescu, suntem cu toții, astăzi, bucuroși că vă aflați în această sală pentru a primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității „Dunărea de Jos” din Galați, pe care Senatul universitar vi-l conferă în semn de recunoștință față de excepționalele dumneavoastră contribuții în domeniul științelor juridice, la nivel național și internațional, precum și la ctitorirea unei școli juridice românești de înalt nivel științific. Vă felicităm, domnule profesor Ovidiu Predescu, acum sunteți membru al comunității academice a Universității „Dunărea de Jos” din Galați! Vă dorim din toată inima sănătate și viață lungă!”, a menționat președintele Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. dr. ing. Cătălin Fetecău. 
 
Vivat, Crescat, Floreat!
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email