UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, cea mai importantă universitate de stat din Regiunea de Sud-Est, evaluată de ARACIS cu grad de încredere ridicat, scoate la concurs în sesiunea septembrie 2020 de admitere 164 de locuri la buget, 338 de locuri pentru românii de pretutindeni şi 1.535 de locuri cu taxă. Locurile sunt disponibile la toate facultățile, mai puțin la Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice. La fel ca în prima sesiune, admiterea se va face pe bază de concurs de dosare, cu excepţia Facultății de Arte, a Facultății de Educație Fizică și Sport și a Facultății de Medicină și Farmacie. 

 

La Facultatea de Inginerie sunt scoase la concurs 384 de locuri, la Facultatea de Arhitectură Navală sunt disponibile doar 3 locuri, la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor sunt disponibile 290 de locuri, la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică sunt scoase la concurs 95 de locuri, la Facultatea de Educație Fizică și Sport sunt disponibile 40 de locuri, la Facultatea de Litere sunt disponibile 340 de locuri, la Facultatea de Ştiinţe şi Mediu sunt disponibile 112 locuri, la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie sunt 237 de locuri, la Facultatea de Inginerie și Agronomie din Brăila sunt disponibile 122 de locuri, la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor sunt scoase la concurs 121 de locuri, la Facultatea de Medicină și Farmacie sunt puse la dispoziția candidaților 47 de locuri, la Facultatea de Arte sunt scoase la concurs 22 de locuri, iar la Facultatea Transfrontalieră sunt puse la dispoziția candidaților din Republica Moldova 224 de locuri.
 
Taxa de înscriere este de 150 de lei pentru fiecare facultate. Cuantumul taxelor de şcolarizare la cele 13 facultăţi pornește de la 2.700 de lei pe an.
 
Și la sesiunea septembrie, candidații au la dispoziție o platformă special creată pentru înscrieri online. Atât platforma cât și ghidul candidatului sunt disponibile la adresa www.admitere.ugal.ro.
 
Pentru cei care aleg să se prezinte fizic la înscrieri, dosarele pot fi depuse la sediile facultăților pentru care optează. Centrele de înscrieri sunt deschise în perioada 3 și 11 septembrie, de luni până vineri între orele 8.30 și 15.30, iar sâmbăta și duminica între orele 9.00 și 13.00.
 
Informații suplimentare privind locurile disponibile, probele de concurs, documentele necesare la înscriere și altele sunt diponibile pe site-ul www.admitere.ugal.ro
 
Fii și tu Student #UDJG!
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email