UGAL

Președintele Senatului Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța, Prof. univ. dr. ing. Ali Beazit, i-a transmis rectorului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. univ. de. ing. Puiu Lucian Georgescu o scrisoare prin care își exprimă dorința dezvoltării relațiilor de colaborare dintre cele două instituții academice. Iată mai jos documentul integral:


Stimate domnule Rector al Universității „Dunărea de Jos” din Galați,
 
În primul rând vreau să vă felicit încă o dată pentru noua funcție, cea de Rector al uneia dintre cele mai prestigioase universități din România!
Vă doresc mult succes în activitatea pe care o desfășurați la cârma Universității „Dunărea de Jos” din Galați și sunt convins că veți duce mai departe tradiția universității gălățene de pol al învățământului și cercetării românești!

În prezent, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța școlarizează în instituția dvs., la Facultatea de Arhitectură Navală, un număr de 13 studenți, cu perspectiva de creștere a cifrei de școlarizare în anii următori, în funcție de dezvoltarea și nevoile Marinei Militare.

Imediat după Revoluție, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța a întărit relațiile de colaborare pe diverse planuri cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Nu a fost foarte greu deoarece multe cadre didactice de la noi au absolvit Universitatea din Galați, în general la Facultatea de Mecanică, secția Nave. Nu vă ascund faptul că, în urmă cu 5-6 ani, întregul staf de conducere al Academiei Navale urmase o formă de pregătire universitară, licență și/sau doctorat, la universitatea pe care o conduceți. Chiar și eu sunt absolvent de Galați, inclusiv doctoratul.

Având în vedere relațiile bune care există între universitățile noastre, pot spune chiar tradiționale, dorim să continuăm dezvoltarea acestora și pe alte planuri de interes reciproc, în domeniile noastre de competență. Chiar dacă suntem o universitate mică, vă asigur că suntem o universitate serioasă și ne putem aduce contribuția prin proiecte sau alte forme de colaborare, la rezolvarea problemelor, provocărilor și oportunităților care apar în aria noastră de competență.

Vă doresc succes și sănătate!
 
Cu deosebită stimă și respect,
Prof. univ. dr. ing. ALI BEAZIT,
Președintele Senatului Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email