UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați continuă acțiunile derulate alături de autoritățile publice din Galați în lupta pentru combaterea pandemiei cauzate de SARS-CoV-2, „arma” aleasă fiind una familiară profesorilor: cursurile de instruire. Zilele trecute, specialiști ai Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor și ai companiei LABORATORIUM SRL, divizia LIFE SCIENCE au realizat împreună instruirea personalului de laborator care urmează să utilizeze sistemul complet Real Time PCR şi linia medicală pentru depistarea COVID-19, cu care a fost dotat Spitalul de Pneumoftiziologie din Galați, prin contribuția unui grup de 10 companii din Galați.

La instruire a fost invitat și personal de laborator de la Spitalul din Tg. Bujor, deoarece și în această unitate medicală se dorește înființarea unui centru de depistare a infecțiilor cu SARS-CoV-2.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați intenționează să transforme această experiență educațională într-un curs de formare continuă, care să se desfășoare prin intermediul Departamentului de Formare Continuă și Transfer Tehnologic. Programul de pregătire propus va oferi posibilitatea instruirii și a altor serii de cursanți în domeniul metodelor de biologie moleculară, un instrument de lucru valoros pentru medicină, biotehnologie și industrie alimentară.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email