UGAL

La finalul lunii martie, Universitatea „Dunărea de Jos" din Galaţi, alături de Fundaţia Medicală „Dunărea de Jos", a lansat o campanie de strângere a fondurilor necesare achiziționării unor aparate mobile de ventilaţie, aparate imperios necesare pentru susținerea funcției respiratorii a pacienților cu forme severe de Covid 19. Ca urmare a efortului multor OAMENI din universitate și din Galați, în contul Fundației Medicale Universitare „Dunărea de Jos” s-a strâns suma de 311.561 lei, urmând ca diferența până la suma de 320.000 lei, adică 8.439 lei, să fie achitată de către Colegiul Medicilor Galați.

„Mulţumesc tuturor celor care au donat pentru această cauză nobilă. Achiziția celor două aparate de ventilaţie a intrat în linie dreaptă, astfel că acestea vor putea fi utilizate în curând pentru urgențele declanșate de COVID-19. După această perioadă extrem de dificilă pentru toată lumea, aparatele vor intra în patrimoniul Facultății de Medicină și Farmacie a universității noastre și vor sluji pregătirii studenților noștri", a declarat prof. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu, rectorul Universităţii.


Contractul privind achiziționarea celor două aparate foarte performante, care permit toate tipurile de ventilație, aparate de ultimă generație ce se găsesc și în dotarea marilor spitale din Europa, a fost încheiat în data de 3 aprilie 2020, iar termenul de livrare este de maximum 6 săptămâni.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email