UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați organizează marți, 17 decembrie 2019, între orele 14,00 și 16,00, în holul sediului din strada Domnească nr. 47, Sărbătoarea Crăciunului, un spectacol dedicat angajaților instituției academice și copiilor acestora (cu vârsta de până la 14 ani).

Programul va cuprinde colinde interpretate de corul Facultății de Arte și corul Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie – Departamentul Teologie. Invitați speciali în cadrul Sărbătorii Crăciunului vor fi membrii Ansamblului de colindători Moșoaiele din comuna Luncavița, județul Tulcea.

Moşoaiele reprezintă forme arhaice ale creştinismului cărora le este atribuit rolul de a alunga toate nenorocirile care ar putea pune stăpânire pe ultimele zile ale anului sau pe primele zile din anul cel nou. Jumătate oameni, jumătate fiinţe supranaturale, moşoaiele fac parte din vechile tradiţii ale Dobrogei de Nord, cântecul şi jocul lor începând odată cu sărbătoarea Sfântului Nicolae şi terminându-se în ziua Botezului Domnului.

Moşoaiele sunt cete de oameni mascaţi care colindă şi dansează ritualic îmbrăcaţi în blănuri și  reprezintă marca de identitate a comunei  Luncavița.

De la eveniment nu va lipsi nici Moș Crăciun, care va veni cu sacul plin de bunătăți pentru copiii universitarilor gălățeni.

Le mulțumim sponsorilor evenimentului: APAN Automobile Galați-Brăila,  CRIOMEC SA, Asociația Arhitecților Navali, Myosotis SRL  și Administrația Piețelor Agroalimentare Galați.

De asemenea, mulțumim Primăriei Comunei Luncavița, județul Tulcea, precum și Facultății de Arte și Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați pentru sprijinul acordat.

Vă așteptăm cu drag, marți, 17 decembrie, să ne bucurăm împreună de magia Crăciunului!
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email