UGAL

Studenții anului II ai Facultății de Arte, departamentul Teatru și Artele spectacolului, au organizat astăzi un eveniment inedit, în cadrul disciplinei Atelier de Creație, intitulat „Teatru în spații neconvenționale-Orașul prinde viață prin TEATRU!”. Unul dintre obiectivele pedagogice specifice Artei Actorului în anul II de studiu este de a provoca studentul-actor să iasă din ascundere, din zona lui de confort și să devină curajos și creativ.

Prin urmare, miza acestui atelier de creație a constituit-o cultivarea și încurajarea spiritului de inițiativă a viitorilor actori. Astfel, studenții și-au gândit și organizat propriile momente artistice, alegând diferite spații neconvenționale din orașul Galați.

Atelierul de creație a implicat un proces de creație complet din partea studenților: documentarea și alegerea textului, a spațiului, a elementelor de recuzită, a momentului exact al zilei etc.

Organizatorii au vrut să observe în ce măsură existența într-un spațiu alternativ îi stimulează pe studenți să devină creativi și cum reușesc să se adapteze la noile condiții și să improvizeze. 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email