UGAL

Președintele Senatului universitar, prof. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu, participă, în perioada 16-18 mai 2019, la lucrările Consiliul Național al Rectorilor, care au loc la Timișoara, prilej cu care se aniversează 75 de ani de la înființarea Universității de Vest din Timișoara.

În cadrul întâlnirii se discută probleme curente ale mediului academic și perspectivele educațional-formative și de cercetare ale universităților din România. Au loc întâlniri cu reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale și cu alți factori cu responsabilități în domeniul finanțării învățământului superior din România.

În aceeași perioadă, tot la Timișoara, au loc, în premieră pentru România, și două reuniuni internaționale pe tematică educațională, într-o dublă sesiune China – Europa Centrală și de Est: a VII-a reuniune a Dialogului privind Politicile Educaționale în format China – Europa Centrală și de Est, precum și a VI-a reuniune a Consorțiului instituțiilor de învățământ superior din China – Europa Centrală și de Est.

Cele două evenimente sunt organizate în tandem, anual, prin rotație, fie în China, fie într-una dintre țările europene și reprezintă oportunități de extindere a colaborării dintre China și țările Europei Centrale și de Est.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email