UGAL

Galați, orașul meu. Sau al tău. Al nostru, de fapt. Putem vorbi din punct de vedere istoric, etimologic sau afectiv. Putem vorbi de celți, de gali sau de Vasile Gălați, Petrea Galați, Marin Galați. Studenții de la Facultatea de Arte/Teatru au ales să vorbească cu sinceritate  despre ei, făcând o radiografie a comunităţii în care trăiesc. Un exerciţiu poate incomod, dar absolut necesar. Fie că ne-am născut aici, trăim sau studiem.

Şase studenţii de la Facultatea de Artă/Teatru împreună cu o elevă de liceu de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, vă așteaptă duminică, 17 martie 2019, ora 13.00, în Sala SB a Facultății de Inginerie, unde veți putea participa la construcţia unui spectacol creat de ei: „Sufletul de metal al orașului”, sub îndrumarea lector univ. dr. Adelaida Zamfira (Costache), coordonator al Anului III Actorie. Premiera va avea loc în luna aprilie.
 
Îşi propun ca alături de voi să facă o călătorie prin inima orașului Galați. Repetiţia este urmată de discuţii libere pe tema „Impactul oraşului asupra mea”.
 
„Nu te recunosc niciodată de la prima privire;
iei mereu un alt chip.
Azi mi-apari ca o schelă îndrăgostită
de tainicul zenit.”

Nichita Stănescu – Sufletul metalic al oraşului
 
 
Studenţi:
Carmen Holban – anul III
Andrei Călina – anul III
Andrei Ardeleanu – anul II 
Mihai Păun – anul I
Eduard Nanu – anul III
Silviu Dobre – anul III
Florentina Enachi – Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri”
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email