UGAL

La propunerea Facultății de Arhitectură Navală, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați îi va conferi domnului Prof. Univ. Dr. Ing. Mircea Modiga, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România, titlul de profesor emerit.
Remarcabil dascãl - cadru universitar, inginer şi om de cercetare teoreticã şi aplicativã, domnul profesor Mircea Modiga este una dintre personalităţile academice reprezentative ale învăţământului tehnic superior care, cu competenţă profesională, meticulozitate ştiinţifică şi experienţã organizaţionalã, în calitate de profesor al Universităţii  “Dunãrea de Jos” din Galaţi, și-a adus aportul, vreme de 48 de ani, la fundamentarea învãţãmântului universitar la Galaţi.

Încununarea întregii activității științifice s-a concretizat în realizarea a peste 150 de lucrări științifice susținute și publicate la prestigioase manifestări științifice din țară și din străinătate, între care 16 lucrări publicate - unic autor și alte 44 lucrări publicate - prim autor.

Preocupările didactice, de cercetare și științifice au condus la publicarea, în edituri de prestigiu, recunoscute în țară, a unui număr de 13 cărți (unic autor 3 cărți; prim autor-6 cărți, co-autor 4 cărți). 

Complexa sa activitate desfăşurată cu abnegaţie şi pasiune pe durata a 50 de ani dedicaţi studenților - învățământului universitar, cercetării prin studiu şi creaţie ştiinţifică, ţinuta academică, seriozitatea şi conştiinciozitatea cu care şi-a îndeplinit misiunea, au fost recunoscute şi apreciate în timp.

Ceremonia va avea avea loc marți, 24 aprilie, începând cu ora 10.00, în Sala Senatului.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email