UGAL

Domnul Huseyin Bekir YILDIZ, profesor dr. în cadrul Departamentului de Ştiinţa Materialelor şi Nanotehnologii de la Facultatea de Inginerie a Universităţii Karatay-Turcia, efectuează o vizită de câteva zile, în perioada 2-7 aprilie 2018, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, la invitaţia domnului prof. dr. ing. Dan SCARPETE.

Vizita domnului profesor H.B. YILDIZ este organizată în cadrul acordului ERASMUS+ existent între cele două universităţi şi este focalizată pe stabilirea de noi contacte şi colaborări concrete între departamente ale facultăţilor de inginerie din Galaţi şi Karatay. Pentru o corectă reformulare a acordului bilateral Erasmul+ existent, domnul prof.dr.ing. Dan SCARPETE – coordonator instituţional Erasmus+ şi doamna prof. dr. ing. Cătălina MAIER – prodecan al Facultăţii de Inginerie din Galaţi şi responsabil Erasmus+ în cadrul acestei facultăţi, au organizat programul vizitei domnului profesor H.B. YILDIZ.

Astfel, marţi, 3 aprilie, domnul profesor H.B. YILDIZ a avut întâlniri cu prof. dr. ing. Lidia BENEA, prof. dr. ing. Viorica MUŞAT şi prof. dr. ing. Cătălin FETECĂU care, împreună cu doctoranzii şi colegii mai tineri, i-au prezentat acestuia laboratoarele de cercetare în care îşi desfăşoară activitatea.

Este vorba despre laboratoarele următoarelor centre de excelenţă în cercetare: Centrul de competenţe: Interfeţe – Tribocoroziune şi Sisteme Electrochimice CC-ITES, Centrul de nanostructuri şi materiale funcţionale CNMF şi Centrul de Excelenţă Prelucrarea Polimerilor CE-PP din cadrul Facultăţii de Inginerie a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Miercuri, 4 aprilie, Consiliul pentru Studiile Universitare de Doctorat al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi şi Facultatea de Inginerie din Galaţi au organizat un workshop în cadrul căruia domnul profesor H. B. YILDIZ a prezentat universitatea în care lucrează, contractele de cercetare derulate de către colectivul din care face parte şi, de asemenea, a ținut o prelegere cu titlul „Novel Studies in Photoelectrochemistry”. După prezentarea făcută de domnul profesor H. B. YILDIZ acesta a avut discuţii şi a răspuns întrebărilor puse de doctoranzii şi cadrele didactice prezente la workshop. Domnul profesor H. B. YILDIZ a dovedit că este un bun exemplu pentru tinerii doctoranzi şi cercetători prin parcursul profesional pe care l-a avut, prin sfaturile date acestora şi prin deschiderea faţă de aceştia de a institui colaborări şi de a-i găzdui în departamentul din care face parte în cadrul unor stagii de cercetare.

După închiderea workshop-ului organizat de Consiliul pentru Studiile Universitare de Doctorat al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi în colaborare cu Facultatea de Inginerie din Galaţi, domnul profesor H. B. YILDIZ a avut o întâlnire cu studenţii Erasmus veniţi din diferite universităţi din Turcia pentru stagii didactice în Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

În continuare domnul profesor a perfectat, împreună cu domnul profesor Dan SCARPETE, noul acord bilateral Erasmus+ dintre universităţile noastre, în vederea specificării mai concrete a domeniilor în care se vor face următoarele schimburi de studenţi şi cadre didactice, respectiv domeniile: ingineria materialelor, inginerie industrială, inginerie mecanică, ingineria mediului.

Tot miercuri, 4 aprilie, acesta a avut discuţii privind colaborările viitoare cu doamna prof. dr. ing. Viorica MUŞAT pentru ca joi, 5 aprilie acesta să aibă o discuţie în acelaşi sens cu dna. prof. dr. ing. Lidia BENEA. Toate discuţiile avute cu profesorul vizitator au evidenţiat deschiderea acestuia spre colaborare între departamentele celor două facultăţi de inginerie, din Galaţi şi Karatay, iar organizatorii vizitei acestuia, domnul profesor Dan SCARPETE şi doamna profesor Cătălina MAIER au promis că vor organiza, în acest an, vizita unui grup de tineri cercetători şi cadre didactice din Facultatea de Inginerie din Galaţi la Facultatea de Inginerie din Karatay.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email