UGAL

La propunerea Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați va acorda titlul onorific de profesor emerit domnului Profesor universitar dr. Victor Voicu.
 
Acordarea acestui titlu de onoare se conjugă cu faptul că existenţa unui învăţământ superior şi a unei cercetări filosofice la nivel academic se datorează în primul rând efortului domniei sale de a întemeia o direcţie în acest sens. Crearea la Galaţi a unei secţii de filosofie în 1993 a reprezentat un început care l-a responsabilizat pe ctitor din toate punctele de vedere, aşa cum va rezulta din ceea ce vom prezenta în continuare, iar bilanţul acestui responsabil demers este reflectat de locul pe care l-a ocupat şcoala gălăţeană de filosofie în ierarhizarea naţională a programelor de studii din anul 2011.

Domnul profesor Victor Voicu s-a implicat şi în realizarea unor proiecte de promovare a cercetării ştiinţifice, fiind membru fondator al Analelor de filosofie şi de sociologie din cadrul universităţii noastre, membru fondator al revistei de filosofie Eidos, membru fondator al societăţii editoriale „Grupul zece” care a reunit personalităţile prestigioase ale Galaţiului ce au pus bazele Editurii Dominus în cadrul căreia au fost publicate lucrări reprezentative ale filosofiei şi literaturii de la Dunărea de Jos. Mai putem menţiona şi faptul că a fost Expert evaluator în cadrul Oficiului Național al Burselor de studii în străinătate din cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Ceremonia va avea loc luni, 20 noiembrie 2017, în Sala Senatului, începând cu ora 10.00.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email