UGAL


Universitatea „Dunărea de Jos" din Galați, prin Departamentul de Formare Continuă și Transfer Tehnologic a finalizat pregătirea primei serii de specialiști în MANAGEMENTUL SITUAȚIILOR DE URGENȚĂ, în baza unui unui parteneriat cu mediul local de afaceri.

Programul postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă, cu durata de 126 de ore, director de program prof. dr. ing. ec. Elena Mereuță, este acreditat de Ministerul Educației Naționale. Absolvirea programului a oferit cursanților competențele specifice managementului situațiilor de urgență, pe baza unui plan de învățământ ce a cuprins „Cadrul normativ național și comunitar în domeniul situațiilor de urgență, Evaluarea situațiilor de urgență, Managementul logistic al situațiilor de urgență, Managementul resurselor umane în situații de urgență, Metode de evaluare a riscului de incendiu; Securitatea și transportul materialelor și a personalului în situații de urgență. Implementarea sistemului de prevenire a situațiilor de urgență", disciplinele fiind predate de către cadrele didactice ale universității noastre.
 
Având în vedere faptul că situaţiile de urgenţă sunt în ultima perioadă din ce în ce mai frecvente și cu efecte potențiale majore, că planurile de prevenire a efectelor situaţiilor de urgenţă şi de intervenţie sunt complexe, dificil de realizat și implică în general colaborarea unor colective de specialiști, absolvenții primei serii au decis înființarea Asociației Profesionale a Specialiștilor în Situații de Urgență, care va asigura colaborarea membrilor asociației și parteneriatul cu instituțiile publice și private interesate.

Dorim mult succes primei serii de specialiști ce au absolvit cursul universității noastre și o bună colaborare cu autoritățile naționale și locale!
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email