UGAL

Pe lângă inspiraţie, creativitate sau putere de muncă, spiritul antreprenorial are nevoie şi de o pregătire teoretică și practică. De aceea, dacă doriți să deveniți un antreprenor de succes, vă invităm la un curs practic în cadrul căruia veţi fi instruit pentru a începe dezvoltarea propriei afaceri.

Cursul „Competenţe antreprenoriale” este un curs de 40 ore, autorizat de Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC) şi recunoscut de către Ministerul Educației Naționale și Ministerul Muncii și Justiției Sociale.
 
ÎNSCRIERILE se fac online, până la data de 22 oct 2017, prin completarea formularului de la adresa web: https://tinyurl.com/y7l9q7mj. Dacă aveți întrebări, vă rugăm să le adresați doamnei Profesor Daniela Șarpe, la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
 
La acest curs gratuit se pot înscrie NUMAI studenți și absolvenți (promoțiile 2015, 2016, 2017) ai Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Scopul cursului: Dobândirea de cunoștințe necesare inițierii și dezvoltării unui plan de afaceri, precum și gestionării financiare a unei firme.
 
Obiectivele generale ale cursului: 
Utilizarea conceptelor specifice educației antreprenoriale pentru organizarea demersurilor de cunoaștere și de explicare a unor fapte, evenimente, procese din viața reală;
Aplicarea cunoștințelor specifice educației antreprenoriale în situații caracteristice economiei de piață, precum și în analizarea posibilităților de dezvoltare personală;
Cooperarea în cadrul diferitelor grupuri pentru rezolvarea unor probleme teoretice și practice specifice mediului de afaceri;
Evaluarea comportamentului adecvat unui mediu economico-social în schimbare.
 
Tematica cursului: Conceptul de antreprenoriat și profilul antreprenorial. Definirea și criteriile de delimitare a IMM-urilor. Analiza pieței. Resursele umane și managementul acestora în IMM-uri. Strategii de inovare la nivel de firmă. Politica financiară și gestiunea fiscală a firmelor. Decizia de investire și analiza performanței financiare a unei afaceri.
 
Beneficii obținute în urma absolvirii cursului:
formare antreprenorială;
creșterea abilității de a transforma ideile de afaceri în acţiuni concrete;
elaborarea unui plan de afaceri.
 
Menţiuni speciale: 
Procesul de instruire va presupune prezentări interactive, discuții de grup, lucrul în echipă pentru analiza și rezolvarea aplicațiilor practice și a studiilor de caz.
Cursul se va finaliza cu un examen de absolvire:
- pentru partea teoretică - test scris;
- pentru partea practică - un proiect de “plan de afaceri” conceput în timpul cursului.
La sfarşitul cursului “Competențe antreprenoriale”, în urma evaluării, fiecare cursant va primi un certificat de absolvire.
Cursul se va desfășura în zilele de luni, miercuri, vineri (după-amiaza) și sambătă, pe parcursul a aprox. 2 săptămâni. 
Se vor organiza două serii de cursanți, prima cu începere din data de 25.10.2017 (25 locuri), a doua cu începere din data de 11.11.2017 (25 locuri).
Acte necesare pentru înscriere (vor fi aduse în prima zi de curs): copie CI; copie diplomă de bacalaureat; copie certificat de căsătorie (dacă este cazul).

Aceste cursuri sunt organizate și se vor desfășura prin DFCTT.

Sursa foto: pixabay.com (CC0 Creative Commons)
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email