UGAL

În perioada 12 – 15 septembrie 2017 s-a desfăşurat la Brăila cea de-a IX-a ediţie a simpozionului internaţional pe teme de interes în industria celulozei, hârtiei şi ingineriei mediului: The 9th International Symposium on „ADVANCED TECHNOLOGIES FOR THE PULP, PAPER, AND CORRUGATES BOARD INDUSTRY AND ENVIRONMENTAL ENGINEERING".

Organizatori ai evenimentului au fost Patronatul Industriei de Celuloză şi Hârtie din România, SC Ceprohart SA Brăila, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi - Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţie a Mediului, precum şi Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi - Facultatea de Inginerie şi Agronomie din Brăila.

La eveniment au fost prezenţi peste 120 participanţi, inclusiv specialişti din străinătate (Suedia, Austria, Grecia, Germania, Serbia, Bulgaria, R.Moldova). În cadrul simpozionului au fost prezentate 28 de lucrări ştiinţifice, conferinţe plenare şi scurte comunicări organizate pe trei secţiuni: „Soluţii avansate de ingineria mediului”, „Tehnologii avansate de fabricare a celulozei, hârtiei, cartonului ondulat şi confecţiilor din hârtie şi carton ondulat” şi, în fine, a treia secţiune, „Soluţii avansate de securizare a documentelor, produselor şi mărcilor comerciale”.

Facultatea de Inginerie şi Agronomie din  Brăila a avut o secţiune dedicată cu privire la Soluţii avansate de ingineria mediului, în cadrul căreia, cadrele didactice şi cercetătorii participanţi au prezentat un număr de 6 lucrări ştiinţifice şi o conferinţă plenară.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email