UGAL

Agenția Universitară a Francofoniei a dat startul proiectului „Consolidarea cursurilor de limbă franceză” a cărui scop este dezvoltarea francofoniei universitare, în cadrul instituțiilor membre.
 
Astfel, Departamentul de Limbă și literatură franceză, a Facultății de Litere, din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, a reținut candidatura doamnei Laura Wantzenrieder, în calitate de stagiar FLE (Francais Langue Étrangère – franceza ca limbă străină).

Activitățile care vor fi desfășurate în cadrul acestui proiect sunt: 
- Asigurarea cursurilor de limbă franceză, pentru studenții la programele de licență și masterat;
- Organizarea activităților de animare a Centrului de Reușită Universitară prin sesiuni științifice, culturale și educaționale; 
- Organizarea unor ateliere de promovare a limbii, culturii şi civilizaţiei francize, dedicate studenţilor;
- Implicarea activă în organizarea evenimentelor științifice organizate de Departamentul de Limbă și literatură franceză, a Facultății de Litere (Zilele Francofoniei, etc.);
- Participarea la viața culturală a Universității. Propunerea, precum și punerea în practică a unor acțiuni de promovare a francofoniei în cadrul Universității, în licee, colegii precum și dezvoltarea relațiilor cu mediul socio-economic interesat de recrutarea personalului francofon. 

Doamna Laura Wantzenrieder va desfășura aceste activități pe perioda întregului an academic, de pe data de 25 septembrie 2017 până pe 25 iulie 2018.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email