UGAL

Nutriția este un concept menționat în prezent atât în determinismul unor afecțiuni cât și ca factor adițional terapiilor specifice. Atât surplusul de calorii și micronutrienți, cât și deficitul acestora sau slaba calitate a alimentelor vor defini stilul de nutriție a unui individ, îi vor amprenta stilul de viață și vor interveni în calitatea vieții acestuia.
 
În acest context  și impulsionată de strategia sa de programe pentru 2017-2021, Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) - Europa Centrală și de Est (ECE)/ Agence universitaire de la Francophonie en Europe centrale et orientale a lansat inițiativa de a crea o rețea regională universitară în domeniul sănătății, nutriției și securității alimentare, cu intenția de a atrage alți factori cu responsabilități, activități și interese în domeniul siguranței alimentare, inclusiv departamente guvernamentale, agenții și birouri, asociații, companii, firme de avocatură specializate etc.

Proiectul (SaIN) se derulează până la finele anului 2019 și reunește 13 universități europene, Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați fiind unul dintre membrii fondatori ai acestei rețele. În cadrul proiectului, de Ziua Internațională a Alimentului - 16. 10. 2017, vă invităm la Simpozionul ”Nutriția sănătoasă - de la concept la practică/ Nutrition saine - entre le concept et la pratique”, care se va desfășura în Aula Magna a Facultății de Inginerie - str. Domnească nr. 111, începând cu ora 10.00.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email