UGAL

Senatul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi se va reuni vineri, 22 septembrie, într-o şedinţă festivă, în vederea decernării titlului academic de doctor honoris causa domnului academician Bogdan C. Simionescu – vicepreşedinte al Academiei Române şi profesor universitar în cadrul Departamentului polimeri naturali şi sintetici al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi.


Contribuţiile academicianului Bogdan C. Simionescu în cercetarea ştiinţifică sunt de mare actualitate şi profunzime. Prezentarea acestora şi discuţiile pe seama lor la manifestările ştiinţifice naţionale şi internaţionale, cu ocazia prelegerilor la importante universităţi din străinătate, constituie evenimente deosebite şi relevă interesul de care se bucură, la scară largă, rezultatele cercetărilor întreprinse de academicianul Bogdan C. Simionescu.
Întreaga sa activitate ştiinţifică şi tehnică este marcată de profunde contribuţii originale, fundamentale şi aplicate.

Academicianul Bogdan C. Simionescu a susţinut şi susţine o activitate de colaborare cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. Colaborarea domniei sale cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi poate fi sintetizată în următoarele activităţi:
  • a participat la conferințe și simpozioane organizate în cadrul Universității „Dunărea de Jos din Galați”;
  • a facilitat dezvoltarea relațiilor de cooperare în domeniul cercetării cu Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni” din Iași;
  • a consiliat în legătură cu disciplinele referitoare la caracterizarea și prelucrarea materialelor polimerice;
  • a oferit soluţii şi îndrumări cu ocazia stabilirii strategiei unor centre de cercetare din cadrul universității noastre.
Ceremonia va începe la ora 12.15.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email