UGAL

În perioada 21-23 septembrie 2017, Centrul de Excelență Prelucrarea Polimerilor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, va organiza a IV-a Ediție a Conferinței Internaționale "Polymers Processing in Engineering – PPE 2017". Materialele polimerice ocupă un rol de primă importanţă în domeniul cercetării, dezvoltării și inovării, fapt pentru care PPE 2017 aduce în atenţia specialiştilor noi materiale, tehnici şi programe de calcul pentru simularea proceselor de prelucrare, cercetări privind comportarea și performanțele unor repere în diverse medii precum şi tendinţele evoluţiei tehnologiilor de prelucrare și caracterizare a materialelor plastice.

A patra Conferință Internațională PPE 2017 continuă la un alt nivel seria manifestărilor științifice în domeniu, organizate la Universitatea „Dunarea de Jos” din Galați (workshop-urile anuale - Progrese în fabricarea şi controlul produselor din materiale polimerice. Ediția a IX-a, simpozioane, seminarii etc.).

Conferința  va avea următoarele secţiuni:
- Reologie şi reometrie;
- Biopolimeri și biotehnologii;
- Nanopolimeri și nanotehologii;
- Polimeri ecologici şi reciclare;
- Comportarea mecanică a polimerilor și compozitelor polimerice;
- Procese de prelucrare a materialelor polimerice;
- Aplicații ale polimerilor în industrie;
- Comportarea compozitelor polimerice din perspectiva mecanicii ruperii;
- Modelare și simulare numerică.

Președinția conferinței va fi asigurată de profesoara Loredana Santo de la Universitatea Tor Vergata din Roma, Italia. Din comitetul științific al conferinței fac parte personalități marcante din SUA, Germania, Franța, Italia, Belgia Potugalia, Spania, Polonia, Brazilia, Israel, Turcia și România.

La conferință vor participa și reprezentanți ai unor importante firme de profil printre care menționăm ROFAROM, RONEXPRIM, LABORSISTEM, MALVERN etc. În Spațiul cultural deschis Nicolae Mantu (Corp D - parter), va putea fi vizionată expoziția cu realizările copiilor între 8 și 14 ani, participanți în proiectul „3D Mind – dezvoltarea prin joc a inteligenței spațiale”, realizată în cadrul Centrului de Excelență Prelucrarea Polimerilor - Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Cu prilejul desfășurării conferinței PPE 2017, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați va acorda distinsului academician Bogdan C. SIMIONESCU titlul de Doctor Honoris Causa.

Deschiderea lucrărilor Conferinței PPE 2017 va avea loc pe 21 septembrie, ora 9.00, la Facultatea de Inginerie, Corp D, Sala D12, Et. 1, Str Domnească nr. 111.

Festivitatea de acordare a titlului DHC domnului academician Bogdan C. SIMIONESCU va avea loc pe 22 septembrie, ora 12.15 la sediul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Sala Senatului, Parter, Str Domnească nr. 47.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email