UGAL

În 7 Septembrie 2017, în cadrul simpozionului „The International Symposium Protection of The Black Sea Ecosystem and Sustainable Management of Maritime Activities”, Promare 2017, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a organizat Workshop-ul TraSiPesc.

La eveniment a fost prezentată Platforma TraSiPesc - Sistem informatic pentru gestiunea calităţii peştelui şi produselor de pescărie. Sistemul de trasabilitate este rezultat al proiectului PN II, Parteneriate în domeniile prioritare, Sistem informatic pentru trasabilitatea produselor pescăreşti bazat pe tehnologia cloud computing, contract 167/2014, finanţat de UEFISCDI, şi a fost dezvoltată de Softeh Pus SRL, în colaborare cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ Constanţa şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din București, sub coordonarea Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi.

Platforma asigură înregistrarea informațiilor despre pește și produsele pescărești de-a lungul lanțului de producție-aprovizionare-desfacere și identificarea rapidă a acestora de către consumatori şi autoritățile cu atribuţii în domeniul siguranței şi securităţii alimentare.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email