UGAL

Programul de masterat COMBATEREA INFRACŢIONALITĂŢII INFORMATICE este unic în România şi îşi propune să formeze specialişti în problematica aprofundată a luptei împotriva criminalităţii IT.

Obiectivul general al acestui program de masterat este acela de a instrui, în principal, absolvenţii programelor de licenţă din domeniile Drept, Calculatoare şi Tehnologia Informaţiilor, Cibernetică, Statistică şi informatică economică, Contabilitate. 

Masteranzii vor studia legislaţia privind fenomenul infracţional în mediul virtual, inclusiv impactul economic al acestui nou tip de criminalitate, în actualul context internaţional; metodele operative aplicabile în investigaţiile criminalistice ale faptelor comise în mediul virtual; cunoştinţe de drept internaţional public şi privat, utilizarea corectă a tehnicilor, conceptelor şi a principiilor din mediul IT în vederea identificării profilului psihologic al infractorului.
Acest program de masterat este destinat tuturor absolvenților programelor de licență în domeniile Drept (240 ECTS), Calculatoare-IT (180 ECTS), Ordine și Siguranță Publică (180 ECTS), precum și altor persoane care au absolvit cursuri universitare de lunga durată de cel puțin 180 ECTS și care activează într-un domeniu acoperit de problematica programului de masterat. Selecția se face pe bază de dosar și concurs de admitere. Sunt scoase la concurs 25 de locuri, din care 13 la buget, 3 pentru românii de pretutindeni, inclusiv din Republica Moldova, 8 cu taxă și 1 CPV.
 
În domeniul științelor administrative, un alt program de masterat inedit, unic în România, acreditat este GUVERNANȚĂ ȘI COOPERARE TRANSFRONTALIERĂ ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ. Obiectivul general vizează, cu prioritate, instruirea absolvenţilor care au o formare inițială în domeniul Științe administrative, fără a exclude, însă, alte categorii care doresc să obțină un nivel de calificare superior, compatibil cu cerințele pieței forței de muncă. Se vizează consolidarea serviciilor publice și ale structurilor administrative participative, precum și consolidarea cooperării internaționale și transfrontaliere ale autorităților publice, atât din România cât și din Republica Moldova. 
 
Acest program de masterat este destinat tuturor absolvenților programelor de licență în domeniile Drept (240 ECTS), Administrație publică (180 ECTS), precum și altor persoane care au absolvit cursuri universitare de lunga durată de cel puțin 180 ECTS și care activează într-un domeniu acoperit de problematica programului de masterat. Sunt așteptați absolvenții tuturor specializărilor universității originari din Republica Moldova, program cărora li se adresează cu prioritate. Sunt scoase la concurs 25 de locuri, din care 12 la buget, din care 1 pentru rromi, 2 pentru românii de pretutindeni, inclusiv din Republica Moldova, 10 cu taxă și 1 CPV.
 
Admiterea la masterat se face prin concurs. Nota de admitere se calculează ca medie între proba  interviu (60%) și media la examenul de finalizare a studiilor de licență (40%).
 
În această toamnă, Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice mai scoate la concurs pentru domeniul drept, programul de masterat DREPTUL EUROPEAN AL AFACERILOR, iar la administrație publică ADMINISTRAȚIE PUBLICĂ ȘI INTEGRARE EUROPEANĂ. Sunt scoase la concurs câte 25 de locuri pentru fiecare program în parte, din care la buget 12 pentru prima specializare, respectiv 13 pentru programul de la administrație publică.
Nu în ultimul rând, la licență, a început admiterea până pe 22 septembrie, pentru 50 de locuri, pe bază de dosar, la specializarea drept, forma de învățământ cu frecvență redusă (IFR), în timp ce la forma cu frecvență (la zi) mai sunt, până pe 10 septembrie, câteva locuri atât la specializarea drept, cât și la administrație publică. 
 
Pentru informații referitoare la admitere, detalii referitoare la criteriile de departajare, poate fi accesat site-ul facultății, secțiunea admitere (www.drept.ugal.ro).
 
Numărul de locuri scoase la buget și la taxă aici: http://www.fsjsp.ugal.ro/
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email