UGAL

Foto Eveniment
Ca de fiecare dată, deschiderea noului an universitar reprezintă pentru studenţi, şi ȋn special pentru boboci, un moment deosebit, ȋncărcat de emoţie.  În acest an, la Facultatea de Inginerie de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, acest moment a coincis cu inaugurarea unei expoziții de rulmenți, organizată de SC Rulmenți SA din Bȃrlad. 

La eveniment au participat atât conducerea facultății şi studenții, cât și reprezentanții societății bȃrladene, care au prezentat informații despre companie și despre produsele aflate în portofoliu.
SC Rulmenți SA Bârlad este o companie renumită în rândul marilor producători de rulmenți din întreaga lume, având o tradiție și o experiență în fabricarea rulmențior de peste 60 de ani. Rulmenții produși la Bârlad mai sunt cunoscuți și ca rulmenți URB.

SC Rulmenți SA Bârlad a fost privatizată în anul 2000, pachetul majoritar de acțiuni fiind cumpărat de către Holdingul Kombasan din Turcia.

Imediat dupa privatizare compania a trecut printr-un proces de modernizare intens desfășurat în baza un programe de investiții anuale constând în achiziționarea de instalații, mașini și echipamente tehnologice de ultimă generație care au condus la realizarea unor produse noi cu performanțe tehnice la nivelul cerințelor mondiale. De asemenea prin modernizarea tehnologiilor de fabricație gama dimensională a rulmențior produși în SC Rulmenti SA Bârlad a ajuns în prezent să fie de peste o mie.

Domeniile de utilizare a rulmenților s-au extins astfel ca în prezent pot fi enumerate următoarele: Industria extractivă de petrol și gaze; Industria minieră; Industria metalurgică; Industria transportului pe cale ferată ( CFR si METROU ); Industria cimentului; Industria constructoare de mașini; Industria penru utilaje agricole; diverse aplicații cum sunt cutiile de viteze sau reductoare pentru turbinele eoliene.

În prezent portofoliul societății cuprinde peste 6000 de tipuri constructive de rulmenți și componente, în fiecare an asimilându-se peste 100 de noi produse. Detalii pot fi aflate pe site-ul www.urb.ro

Trebuie amintit faptul ca peste 95% din producția de rulmenți este destinată exportului în diverse zone ale lumii: Statele Unite, Europa, Asia, Orientul Mijlociu. Marca URB este cunoscută și apreciată în întreaga lume, în prezent aceasta marcă fiind reprezentativă pentru rulmenții produși în cadrul societăților din Grupul URB care este format din fabrica de rulmenți de la Anadolu din Turcia, fabrica de rulmenți de la Debrecen din Ungaria și o fabrică nouă aflată în construcție în India și care v-a incepe producția la sfârșitul anului. Reprezentanții SC Rulmenți SA Bȃrlad au anunțat că, în baza unui parteneriat între facultate și companie, studenții masteranzi vor avea oportunitatea de a primi un sprijin financiar pe întreaga perioadă a studiilor postuniversitare, precum și de a fi angajați ulterior, pentru o perioadă determinată, în cadrul firmei bȃrladene.

“Ne bucură demersul făcut de firma SC Rulmenți SA Bȃrlad, în direcția dezvoltării relațiilor de colaborare cu Facultatea de Inginerie din Galați. Aceste relații se vor materializa în efectuarea de către studenții noștri a unor stagii de practică, în depunerea împreună a unor proiecte de cercetare în domeniul construcțiilor de mașini și în organizarea unor sesiuni tematice din domeniul ingineriei industriale. Totodată firma își propune angajarea a cât mai multor absolvenți de la Facultatea de Inginerie din Galați, contribuind astfel la creșterea procentului de angajabilitate a facultății, în domeniu ingineresc”, a declarat directorul departamentului de Ingineria Fabricației, prof. dr. ing. Viorel Păunoiu.
 
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email