UGAL

Afiș eveniment
În perioada 21-23 septembrie se desfășoară în Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați cea de-a 16-a ediție a Conferinței internaționale de chimie fizică, ROMPHYSCHEM 16, în cadrul evenimentelor jubiliare dedicate împlinirii a 150 ani de la înființarea Academiei Române (1866-2016). Această manifestare știintifică a fost inițiată în 1968 (september 2-5, 1968, București, România) de Academician Ilie Murgulescu (1902-1991), fondatorul școlii moderne de chimie fizică din România. Romphyschem 16 revine la Galați după 18 ani. (http://gw-chimie.math.unibuc.ro/romphyschem/).


Prezidată științific de Acad. Maria Zaharescu, conferința beneficiază de prezența unor distinse personalități științifice din țară și străinătate: Acad. Prof. Bogdan Simionescu - Vicepreședintele Academiei Române, Acad. Zoran V. Popović - Președintele Academiei Sârbe de Ştiinţe, Prof Alexandre Revcolevski  ( Universitatea Paris-Sud, Franța) - Membru de onoare al Academiei Române, Prof. Yasuaki Einaga (Universitatea Keio, Japonia), Prof. Dumitru Oancea - Membru corespondent al Academiei Romane, Emerit Prof. Summio Sakka (Sakka Laboratory, Osaka-Fu, Japonia), Prof. Olivier Durand (INSA Rennes, Franţa), Prof. Rabah Boukherroub (Universitatea Lille 1, Franţa), Prof. Athanasios Salifoglu (Universitatea Aristotel din Salonic, Grecia), Prof. Branko Matovic (Universitatea din Belgrad, Serbia), Dr. Mircea Modreanu (Tyndall National Institute, Irlanda), Dr. Marius Stan (Argonne National Laboratory, U.S.A).
 
Cu 12 Conferințe plenare, 59 prezentări keynote (dintre care 10 dedicate regretatului și reputatului Academician Profesor Eugen Segal) și 170 de prezentări poster, în cadrul a șapte secțiuni de specialitate și a Simpozionului international „Sol-gel science and applications” coordonat de dna Academician Maria Zaharescu,  această ediție onorează în cuvenita măsură aniversarea celor 150 de ani de la înființarea Academiei Române.

 

Evenimentul este deschis cu două conferințe plenare de interes general (21 sept. 2016, ora 14.00) care vor prezenta invitaților  file de istorie și evenimente contemporane privind implicarea comunității gălățene și a UDJG în popularea Dunării cu sturioni,  una dintre cele mai vechi specii de peşti care populează în prezent apele globului pământesc (a se vedea povestirea fantastică „Pescarul Amin”, scrisă de Vasile Voiculescu în 1958) și care este ameninţată de dispariţie.

Evenimentul, desfășurat sub patronajul Academiei Române și a Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică și Inovare (ANCSI), este organizat de Departamentul de Știința și Ingineria materialelor (Centrul de nanostructuri și materiale funcționale)/Facultatea de Inginerie și Departamentul de Chimie, Fizică și Mediu/Facultatea de Științe și Mediu din UDJG, împreună cu Institutul de Chimie-Fizică „Ilie Murgulescu” al Academiei Române, Facultatea de Chimie a Universității din București, Societatea Română de Chimie și Asociația ALPHA.

AFIȘUL EVENIMENTULUI
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email