UGAL

Igor Koval
Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie are plăcerea să vă invite la decernarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universității „Dunărea de Jos” domnului prof. univ. dr. Igor Koval, rectorul Universității „I.I.Mechnikov” din Odessa, Ucraina. Evenimentul va avea loc pe data de 9 iunie 2016, la sala Senatului (Rectoratul UDJ, Strada Domnească 47), începând cu ora 10.00.

Domnul Igor Koval este specialist în domeniul Relații Internaționale. Principalele direcții de cercetare privesc relațiile dintre URSS/statele succesoare și Statele Unite ale Americii, istoriografia politicii externe a Statelor Unite ale Americii, Europa de Est în contextul geostrategic global, politica externă a Ucrainei.

A efectuat numeroase stagii de documentare și predare în străinătate (în special în Statele Unite). Este rector al Universității „I.I. Mechnikov” din Odessa din 2010.
Universitatea „I.I. Mechnikov” este una din cele mai vechi și prestigioase instituții de învățământ din Ucraina, fiind înființată în 1865. În prezent cuprinde 10 facultăți, 4 institute și deține una din cele mai bogate biblioteci universitare din Ucraina (peste 3.600.000 de volume).
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email