UGAL

Afiș eveniment
În holul Universității „Dunărea de Jos” din Galați va avea loc joi, 12 mai 2016, la ora 12,00, vernisajul expoziției intitulată „Art. Viziuni Contemporane 2016”, eveniment inclus în cadrul celei de-a șasea ediții a Festivalului Internațional A.R.T.E. (Arte Reciclări Terapii Educații), organizat sub egida Ministerului Educației și Cercetării Științifice.

Lucrările sunt grupate pe mai multe secțiuni: Pictură, Artă Decorativă, Textile, Grafică, Desen, Sculptură, Instalații, Ceramică, Fotografie, Artă Digitala, Tehnică Mixtă.   
 
Expoziția se va desfășura concomitent în Galați și Iași, în perioada 12-21 mai 2016. Lucrările vor figura în albumul comun ce se va edita, indiferent de sala sau galeria unde au fost expuse.
 
La Galați vor fi prezentate 60 de lucrări semnate de plasticieni consacrați, membri ai UAPR, dar și de studenți ai Facultății de Arte din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați. La vernisaj vor vorbi lector dr. Dan Basarab Nanu, directorul Muzeului de Artă Vizuală din Galați, conf.univ.dr. Ioan Tudor, artist plastic, precum și doamna Mariana Cocoș Tomozei - critic de artă și muzeograf. 
 
Parteneri în organizarea evenimentului sunt: Primăriile Municipiilor Iași și Galați, Consiliile Județene Iași și Galați, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Uniunea Artiștilor Plastici din România - Filiele Iași și Galați, Universitatea de Arte „George Enescu”  Iași,  Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați – Facultatea de Arte,  Fundația Culturală „Nicolae Mantu”, Muzeul de Artă Vizuală Galați, Asociația „Sfântul Nicolae cel Milostiv” - Iași, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași, Complexul Muzeal Moldova, Muzeul Unirii Iași și Galeria de Artă „Epreuve d`Artists” – Anvers, Belgia.
 
La final, vor fi oferite, din partea partenerilor, diplome pentru: Marele Premiu (câte un premiu și două nominalizări pentru fiecare secțiune) și de Excelență, precum și câte o medalie pentru fiecare secțiune, în cadrul unei festivități ce se va desfășura la Iași.  
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email