UGAL

În data de 9 mai 2024, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a fost organizat atelierul de lucru privind evaluarea platformei din cadrul proiectului Erasmus + DEBATE, finanțat de Spanish Service for the Internationalisation of Education (SEPIE).

Au fost prezenți studenții selectați din cadrul Facultății de Inginerie și Agronomie din Brăila, care au avut ocazia să-și creeze conturi și să se familiarizeze cu platforma proiectului, https://platform.debateproject.eu/.

În cadrul acestei întâlniri, participanții au fost ghidați pas cu pas, în procesul de înregistrare și logare pe platforma proiectului, de către cadrele didactice, cadre care au fost prezente la instruirea tuturor partenerilor din proiect, eveniment care a avut loc la Universitatea Mudanya, Bursa, Turcia.

Prin intermediul platformei, studenții vor avea acces la resursele, evenimentele și comunicatele proiectului, oferindu-le oportunități valoroase de învățare și colaborare la nivel european, dar și de dezvoltare a abilităților de gândire critică în vederea provocărilor și oportunităților societății contemporane.

Principalele obiective ale dezbaterilor online, care vor avea loc luna aceasta, sunt: impactul schimbărilor climatice și utilizarea inteligenței artificiale. Dezbaterile on-line se vor desfășura concomitent pe platformă, iar confruntarea de idei se va face prin utilizarea unor argumente structurate în prezența unui ”judecător” ce va decide care dintre echipe a oferit argumente mai convingătoare.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email