UGAL

Recent, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, partenerul Crossref din România, a fost încadrată de aceasta ca „Sponsoring Organization”. În aceste condiții, toate instituțiile care colaborează cu BCU Cluj-Napoca, pentru alocarea identificatorilor DOI, devin membri cu drept de vot, ceea ce îi pune pe „harta” internațională a editurilor de publicații științifice Crossref.

Crossref este o organizație nonprofit cu infrastructură digitală deschisă pentru comunitatea internațională de cercetare academică.

Începând cu anul 2018, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și-a dezvoltat platforma online de reviste științice proprii. În anul următor, în 2019, a început colaborarea cu Biblioteca Universitară „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, instituția din România care este partenerul organizației internaționale Crossref, pentru alocarea identificatorilor DOI (Digital Object Identifier) lucrărilor științifice ale cercetătorilor universității, oferind, astfel, o mai mare vizibilitate muncii de cercetare din universitate.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email