UGAL

Joi, 21 decembrie 2023, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic a organizat Conferința „MENTORATUL DIDACTIC ȘI FORMAREA în COMUNITĂȚILE ACADEMICE”, în cadrul proiectului „Profesionalizarea carierei didactice – PROF” - POCU146587.

Proiectul a fost cofinanţat din Fondul Social European - Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020, beneficiar: Ministerul Educației, partener 3 - Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi - DPPD, perioada de implementare – 31 martie 2021 – 31 decembrie 2023.

Evenimentul a marcat încheierea proiectului PROF și lansarea Centrului de Formare în Cariera Didactică, ca rezultat al proiectului și parte a rețelei de structuri specializate în programe de mentorat pentru debut/inserție în învățământ a tinerilor profesori și pentru etapele de dezvoltare profesională. Participanții au reprezentat instituții educaționale din întreaga țară - universități, inspectorate școlare, case ale corpului didactic - formatul blended learning al conferinței fiind facilitat de noua sală de videoconferință dotată prin proiectul PROF.

Proiectului sistemic POCU/904/6/25/146587 cu titlul „Profesionalizarea carierei didactice – PROF”, a fost implementat de Ministerul Educației în parteneriat cu patru universități - Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Transilvania” din Brașov, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Tg.Mureș - și 11 Case ale Corpului Didactic din județele Brăila, Bacău, Bistrița-Năsăud, Constanța, Dolj, Hunedoara, Iași, Ilfov, Mureș, Prahova și Sălaj.

Proiectul PROF reconfigurează sistemul formării profesionale pentru cariera didactică, intervenind la nivelul formării inițiale prin stagiile practice și rețeaua de unități de aplicație, precum și la nivelul formării continue, prin implicarea comunităților de învățare și crearea structurii de suport mentoral pentru accesul și evoluția în cariera didactică.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email