UGAL

În perioada 10-12 noiembrie 2023 a avut loc Adunarea Generală Extraordinară a Federației Tinerilor Basarabeni din România. Evenimentul a fost găzduit de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Principalul obiectiv al adunării a fost identificarea problemelor cu care se confruntă tinerii basarabeni din România și formularea soluțiilor corespunzătoare.

Ordinea de zi a fost completată de alegerea Biroului de Conducere, afilierea Organizația Studenților Basarabeni din București, identificarea unor direcții de acțiune menite să faciliteze comunicarea la nivel național, între comunitățile de basarabeni și autoritățile centrale și locale.

Din partea conducerii Universității „Dunărea de Jos” din Galați a participat dl. prorector Silvius Stanciu, care a transmis salutul rectorului și sprijinul instituției pentru activități educaționale.

„Adunarea Generală Extraordinară și-a propus nu doar luarea deciziilor importante, cum este ocuparea funcțiilor vacante din Biroul de Conducere, ci și consolidarea legăturii dintre membrii asociațiilor membre ale Federației Tinerilor Basarabeni. Astfel, ne dorim să fim mai aproape de organizațiile de studenți basarabeni care și-au depus actele pentru a deveni asociații membre ale Federației, pentru a crea o comunitate mai solidă și mai unită. Mulțumim conducerii Universității Dunărea de Jos din Galați, personal dlui rector Puiu Lucian Georgescu, pentru sprijinul oferit în organizarea și promovarea evenimentului”, a declarant Paula Bodlev, președintele FTB România.

Federația Tinerilor Basarabeni are scopul de a reprezenta interesele studenţilor şi ale elevilor basarabeni, aflaţi la studii în România, pentru o mai bună integrare în spațiul social, economic, cultural și educațional românesc. FTB are 17 asociații membre din cele mai mari centre universitare din România. Președintele FTB România este Paula Bodlev, studentă în anul III a Facultății de Drept și Științe Administrative.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email