UGAL

Concursul studențesc ACIEE – HACKATHON, organizat de Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică în colaborare cu Clubul studenților FACIEE a ajuns la a patra ediție. Competiția se desfășoară în sistem fizic în perioada 27-29 noiembrie 2023.

Similar competițiilor din anii precedenți și în acest an se are în vedere stimularea ideilor inovative, încurajarea lucrului în echipă și dezvoltarea unei gândiri bazate pe identificarea de probleme și soluții.

„Practica a demonstrat că evenimentele generatoare de situaţii de urgenţă nu pot fi întotdeauna evitate, însă acestea pot fi gestionate, efectele lor fiind reduse printr-un proces sistematic ce implică stabilirea de măsuri şi acţiuni menite să contribuie la diminuarea riscului asociat acestor fenomene”.

În ultimii ani, a conduce un autovehicul a devenit o parte importantă a vieții noastre de zi cu zi, în special în zonele urbane aglomerate. Tehnologia viitorului poate ajuta la diminuarea factorilor de nesiguranță pe drumurile publice?

Provocarea/tema va fi anunțată în data de 27 noiembrie 2022 ora 12:30.

Echipele de studenți vor avea la dispoziție echipamente hardware necesare desfășurării concursului (Raspberry Pi 4 Model B, alimentator Raspberry Pi 4 USB-C, cameră Raspberry Pi, microSD cu adaptor SD, cablu Micro HDMI la HDMI).

Concursul de tip hackathon va avea o durată de aproximativ 48 de ore (durata efectivă va putea varia în funcție de numărul de echipe înscrise).

Sponsorul principal al acestui concurs este compania Arabesque care împreună cu partenerii concursului, companiile: CentricoSelir, Clește.ro, Thecon și IVFuture, vor oferi câștigătorilor diferite premii.

Detalii privind concursul se găsesc la adresele:

https://aciee.ugal.ro/studenti/hackathon

https://aciee.ugal.ro/hackathon

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email