UGAL

Facultatea de Științe și Mediu și Infrastructura de Cercetare REXDAN organizează în perioada 10 – 11 noiembrie 2023 conferința cu tema: Planurile de management ale ariilor protejate incontextuldezvoltării durabile. Partizanii academici și stakeholderi. 

În ultimii ani, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a fost implicată activ în elaborarea planurilor de management ale diverselor arii protejate. Cel mai important proiect din această categorie este proiectul POIM Revizuirea planului de management şi a regulamentului RBDD, cod SMIS 2014+ 123322, proiect în care UDJG a asigurat cartarea habitatelor zonelor predeltaice, revizuirea de ansamblu si de amănunt a speciilor și habitatelor atât de interes comunitar, cât și cele cu grad ridicat de vulnerabilitate, echipele de specialiști reușind să finalizeze cu succes observațiile din teren, cu rezultate remarcabile prin măsurile de management propuse ulterior. De asemenea, au fost realizate și studii socio-economice și au avut loc o serie de consultări cu factorii interesați.

Prin organizarea acestei conferințe sunt puse în evidență realizările universității în acest domeniu și se asigură un mediu în care specialiștii în domeniu vor prezenta problematica la zi și să identifice/propună unele soluții care ar putea aduce îmbunătățiri ale situației existente.

Conferința se va desfășura în sala Panoramic a Hotelului Mercure, astăzi, 10.11.2023 de la ora 9.30 am, și în sala de conferințe a navei de cercetare și pasageri pentru voiaje de zi REXDAN, sâmbătă, 11.11.2023, de la ora 11.00 am.

 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email