UGAL

Festivitatea de deschidere a celei de-a șasea ediții a Salonului Inovării și Cercetării UGAL INVENT s-a desfășurat astăzi în holul central al Universității „Dunărea de Jos” din Galați. La eveniment sunt prezentate peste 280 de cercetări, inovații și invenții din aproape 40 de domenii.

„Așa cum ne-am obișnuit, în ultimii 3-4 ani am reușit să batem record după record. La UGAL INVENT de anul acesta este încă un record bătut, atât ca număr de participanți cât și ca număr de lucrări prezentate. Este o dovadă că suntem o comunitate foarte puternică, cu entuziasm, competență și experiență în inovare, în toate domeniile importante. Mulțumesc, pe această cale celor implicați în organizare, dar și partenerilor noștri”, a spus prof. univ. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu la deschiderea Salonului de Inventică.

Sunt prezente la Galați institute de cercetare, universități, societăți comerciale, întreprinderi, asociații, organizații de stat și private, persoane fizice, care prezintă cercetări, invenții și inovații.

Salonul UGAL INVENT este organizat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați şi Black Sea Universities Network, în parteneriat cu Academia de Ştiinţe Tehnice din România (ASTR), Universitatea Tehnică a Moldovei, Institutul Naţional de Inventică Iaşi, Asociația Generală a Inginerilor din România (AGIR) şi Forumul Inventatorilor Români (FIR), cu sprijinul Primăriei Municipiului Galaţi.

Evenimentul se bucură și de participarea unor instituții din străinătate: Norton University Cambodia, MPS Technology Poland, University Malaysia Perlis, Golden Root Lt, Taiwan; Bliss Education Center, Indonesia Germany; University of Rome Tor Vergata; Ramkhamhaeng University, Thailand; Germany; ALMaarefa University, Saudi Arabia; Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul; Institutul Științifico-Practic de Horticultură și Tehnologii Alimentare și Universitatea Tehnică a Moldovei.

Evenimentul reprezintă o oportunitate excelentă oferită inventatorilor pentru a-și face cunoscute lucrările atât în mediul industrial, cât și publicului larg și un bun prilej pentru cercetătorii din țară și străintătate de a stabili colaborări de succes.

Festivitatea de premiere va avea loc vineri, 10 noiembrie, premiile urmând să fie anunțate pe site-ul www.invent.ugal.ro.

Evenimentul este organizat cu sprijinul financiar al proiectului Internaționalizare prin educație și cercetare la Universitatea „Dunărea de Jos" din Galați IDEI (UGAL)^23, cod proiect CNFIS-FDI-2023-F-0486, finanțat din fondul de dezvoltare instituțională FDI 2023. 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email