UGAL

Holul Universității „Dunărea de Jos” din Galați a fost astăzi, 7 noiembrie 2023, neîncăpător pentru studenții care au venit să vadă ce oferte de angajare, internshipuri și stagii de practică au cele peste 40 de firme, companii și instituții publice și private din regiune, prezente la eveniment. Tinerii au avut posibilitatea de a discuta direct cu angajatorii și de a se informa cu privire la joburile pe care le-ar putea obține încă de pe băncile facultății sau după absolvire.

„Mulțumim antreprenorilor, structurilor private și de stat care au răspuns invitației noastre, doresc să urez succes absolvenților și studenților în găsirea unui loc de muncă. Nu în ultimul rând, mulțumesc echipei care s-a ocupat de organizarea acestei activități și care, de la un an la altul, căpătând experiență, a făcut ca lucrurile să se desfășoare mai bine”, a declarat prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul UDJG.

„Felicit Universitatea pentru organizarea acestei a doua ediții a târgului, important atât pentru antreprenori, cât și pentru absolvenți, în decurs de un an. Asta înseamnă respect, interes din partea tuturor pentru ca tinerii să-și găsească un job acasă și să-și utilizeze cunoștințele dobândite în folosul comunității. Nici măcar atunci când organizează Ministerul Muncii un astfel de eveniment, nu sunt atât de mulți antreprenori și tineri prezenți, ceea ce înseamnă că și antreprenorii au încredere în UDJG”, a precizat, la deschidere, Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

„Salutăm rolul de liant pe care UDJG îl are între pregătirea studenților și plasarea lor la locul potrivit, în cadrul companiilor regionale, care caută forță de muncă“, a explicat și Ciprian Manea, reprezentantul Instituției Prefectului Județului Galați.

Conducerea universității a pregătit pentru acest eveniment și o tombolă cu premii pentru participanți.

Târgul de joburi și stagii de practică pentru studenți și absolvenți este organizat prin Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră – UDJG și s-a desfășurat în holul central al Universității în intervalul 10:00-16:00.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email