UGAL

Prima ediție a evenimentului „Inovare culturală studențească gălățeană” s-a desfășurat astăzi, 30 octombrie, în holul Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Evenimentul s-a adresat studenților înmatriculați la UDJG și face parte din seria de proiecte extracurriculare care urmăresc încurajarea studenților străini să expună cele mai inovative idei pentru a promova toate segmentele culturale din țările din care provin.

„Un an de activități pentru Liga Studenților Străini din cadrul universității noastre. O aniversare de bun augur pentru noi toți care suntem aici, studenți, profesori, invitați și pentru toată universitatea și comunitatea noastră. Urez în primul rând, la mulți ani Ligii Studenților Străini din cadrul Universității și mult succes în tot ce întreprind. Universitatea se bucură de prezența unor studenți din 37 de țări cu o tendință de creștere care ne mulțumește pentru că este vorba despre o altă experiență, o altă cultură, idei și vieți care vin uneori de foarte departe care să ne îmbogățească și pe noi cu știința și cultura lor. Universitatea are, în același timp contracte de colaborare cu universități din peste 100 de țări din toată lumea, cam jumătate din membrii Organizației Națiunilor Unite, ceea ce ne conduce la ideea că internaționalizarea este o preocupare, o prioritate obiectivă a Universității. Mulțumim pentru invitație, mulțumim tuturor echipelor care s-au pregătit pentru spectacolul de astăzi și le dorim mult succes. Așteptăm să ne invite la a II-a aniversare cu și mai multe echipe. La mulți ani, tuturor și să ne revedem sănătoși la anul care vine”, a declarat Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu.

„Anul trecut pe vremea asta cochetam cu ideea organizării unui astfel de eveniment și iată că am reușit. Totul cu ajutorul conducerii Universității, cu ajutorul voluntarilor, împreună cu Liga Studenților Străini și cu ajutorul reprezentanților din cele 12 țări care au dat curs invitației noastre de a participa la eveniment. Le mulțumesc, tuturor, încă o dată!”, a spus la rândul lui Prorectorul cu strategii universitare și parteneriatul cu studenții, conf. dr. ing. Ciprian Vlad.

În cadrul concursului s-au înscris 11 echipe din 12 țări: Italia, Spania, Irak, Republica Moldova, Yemen, România, Ucraina, India, Siria, Turcia, Algeri și Tunisia.

Au fost oferite premii pentru 3 categorii: Online, Out–Door și premiul special al sponsorilor. La categoria „online” a câștigat echipa Algeriei, la categoria Out-Door, premiul a mers către echipa Ucrainei iar premiul special al sponsorilor a ajuns la echipa României&Yemenului.

Evenimentul a fost organizat de UDJG prin Liga Studenților Străini în vederea integrării studenților străini în mediul academic gălățean.

În cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați studiază studenți provenind din 37 de țări.

Sponsori:

Les Croissants, Casa de Cultura a Studenților, Consorțiul Școlar Coman, Hotel Bordeaux, Pure Beauty by Mariana Stelea, VeanTattoo, Give me 5, Infinity, Siege Paintball, LaserZone, Style’s Providers, Salon Champion, Amazing Flowers 27, Uzina, Eveline, Hazard, MAX fitness, Sham Chicken, Nufărul.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email