UGAL

Sâmbătă, 28 octombrie 2023, la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, a avut loc conferința ”Green Horizon”, organizată de Ioana Christiana Mitea și Raluca Mihoci, reprezentante ale Delegației de Tineret a României la Națiunile Unite.

Evenimentul a avut în vedere relația de cauzalitate dintre schimbările climatice și dezastrele naturale, dar și discuții conexe acestor subiecte.

În debutul conferinței, domnul prof. univ. dr. Arthur Viorel Tuluș, decanul Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie a adresat participanților un cuvânt de bun – venit, făcând o punte de legătură între tema conferinței și programul de studii ”Relații Internaționale și Studii Europene”, din cadrul instituției pe care o conduce, prin prisma preocupărilor comune la nivel internațional pentru un asemenea subiect.

Chestiunea schimbărilor climatice și a legăturii de cauzalitate cu dezastrele naturale, a fost prezentate de doamna Carmen Andrei, expert de mediu și fost director general adjunct al Agenției Regionale de Mediu Galați.

Problematica gestionării crizelor legate de dezastrele naturale a fost abordată de domnul Radu Murea, președintele Asociației pentru Instruire în Situații de Urgență – UVSAR, care s-a remarcat cu prezentarea intervenției membrilor Asociației la salvarea de vieți omenești în contextul dezastrului provocat de cutremurul din Turcia, din luna februarie 2023, intervenție care a presupus salvarea a 21 de persoane.

Ultimul palier de discuții a inclus intervenția domnișoarei Teodora Vlad, expert psiholog, care a avut în vedere abordarea reacțiilor populației în situații de stres în general și gestionarea acestora în contextul apariției unor dezastre naturale.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email