UGAL

30 de boboci, studenți la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, au primit astăzi câte un kit al studentului, în valoare de 2.000 de lei. Este vorba despre un laptop, un rucsac și rechizite de care studenții au mare nevoie la cursuri. Beneficiarii sunt studenți în anul întâi, absolvenți de liceu în mediul rural sau proveniți din sistemul de protecție socială.

Kiturile au fost înmânate chiar de Rectorul UDJG, prof. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu, care le-a mulțumit tinerilor că au ales universitatea noastră și i-a asigurat că au făcut o alegere foarte bună din punctul de vedere al carierei viitoare.

„Ne-am gândit să-i ajutăm puțin pe cei care au terminat liceul în mediul rural, dar și pe cei proveniți din sistemul de protecție social să aibă o tranziție mai ușoară de la viața de elev la cea de student. Ne dorim creșterea echității sociale și sporirea gradului de acces al acestor elevi la învățământul superior”, a spus la rândul său Prorectorul cu strategii universitare și parteneriatul cu studenții, conf. univ. dr. ing. Ciprian Vlad.

Inițiativa se înscrie în cadrul proiectului „Acces și integrare - Pași spre reușită UniverSitară”, CNFIS-FDI-2023-0216, al cărui director este conf. univ. dr. ing. Ciprian Vlad.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email