UGAL

Peste 1200 de elevi din clasele a X-a, a XI-a și a XII-a, din județul Buzău, însoțiți de cadre didactice sau părinți au participat ieri la Târgul educațional Student #UDJG, organizat în clădirea Eurocampus din strada Hangarului, nr. 8, ajuns la a 3-a ediție. Reprezentanți facultăților au venit în fața tinerilor cu programe și specializări interesante, experimente inedite, momente artistice și o tombolă din oră în oră, cu premii oferite de Cocorico și Creionul Meu.

„Marea bucurie a zilei de astăzi este că tânăra generație participă la astfel de acțiuni. Prioritatea noastră este să ne îndrumăm copiii către o viață cât mai împlinită. Una dintre cele mai importante realizări ca administrație a fost aducerea acestei extensiuni a UDJG la Buzău. Ne dorim ca elevii să facă facultatea de acasă”, a declarat Daniel Marian Țiclea, prefectul județului Buzău.

„Am obținut, împreună cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, o finanțare de 21 de milioane de euro, pentru un consorțiu de învățământ dual și tehnic superior, care va pregăti, la Buzău, meseriași, muncitori de înaltă calificare, dar și ingineri. Vă îndemn să alegeți una dintre facultățile de la Galați, pentru că aici veți găsi profesori buni și dedicați, laboratoare de top și condiții excelente pentru continuarea cercetării”, a spus, în deschidere, Constantin Toma, Primarul municipiului Buzău, absolvent al TCM din cadrul Facultății de Inginerie Galați.

„Este al treilea an în care copiii noștri sunt studenți ai facultăților din cadrul UDJG, în vara lui 2024 vom avea prima generație de absolvenți ai extensiunii de la Buzău. Să participăm la început de an școlar la un târg educațional este cel mai potrivit lucru. E important să știți ce vă doriți, să plecați acasă cu informații utile și să vă alegeți în cunoștință de cauză o carieră de succes”, a precizat Daniela Palcău, Inspector general școlar al IȘJ Buzău.

“Suntem cea mai importantă universitate din zona de sud-est a țării, mulțumim autorităților locale și județene, gazdelor noastre, reprezentanților IȘJ dar și elevilor interesați de oferta UDJG. Aveți copii buni, interesați să facă performanță și asta s-a văzut anul acesta, la admitere, când am avut la Buzău cea mai mare concurență, pe toate specializările. Venim în fiecare an cu noutăți, din toamnă vor fi și alte domenii de studiu, încet, încet se formează o universitate nouă la Buzău. Vă așteptăm să faceți performanță, să studiați de acasă, pentru a rămâne acasă, în câmpul muncii”, a declarat prof. univ. dr. ing. Silvius Stanciu, Prorectorul Universității, inițiatorul acestei campanii.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, a organizat anul trecut, admitere la Buzău pentru programele de licență: Educație fizică, Drept și Agricultură dar și pentru două programe de masterat pe industrie alimentară: Inginerie și management în alimentație publică și agroturism și Expertizare în combaterea fraudelor alimentare.

Târgurile educaționale „Student#UDJG” se înscriu în proiectul „Parteneriat pentru performanță educațională”, derulat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, alături de Inspectoratele Școlare Județene și de instituțiile din învățământul preuniversitar. Următoarele târguri vor fi la Tecuci (9 noiembrie), Vaslui (16 noiembrie) și Galați (22 noiembrie).

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email