UGAL

Cel mai nou clasament Top World Ranking of Scientists 2% al celor mai importanți oameni de știință din lume (clasament realizat de Universitatea Stanford, împreună cu Editura Elsevier and SciTech Strategies) a fost publicat zilele trecute pe site-ul https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/6.

Conform acestui clasament, la capitolul realizări științifice pe 2022, patru din cei 238 de  cercetători de top din România sunt de la Universitatea „Dunărea de Jos” Din Galați. Este vorba despre Academician Eugen Victor Cristian Rusu, Directorul Școlilor Doctorale din Universitate, prof. univ. dr. habil. Liliana Celia Rusu, de la Facultatea de Inginerie, Departamentul de inginerie mecanică, prof. univ. dr. chim. habil Constantin Apetrei, de la Departamentul de chimie, fizică și mediu, Facultatea de Științe și Mediu și prof. univ. dr. Lidia Benea, de la Facultatea de Inginerie, domeniul Ingineria materialelor. Anul trecut, instituția de învățământ superior din Galați a fost reprezentată la nivel mondial la acest capitol de aceiași patru profesori. 

În ceea ce privește capitolul „opera omnia”, tot cei patru profesori de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați se regăsesc în acest an în Top. Aceștia se numără printre cei 169 de români incluși în listă, criteriul de selecție fiind realizările în domeniul cercetării în anul trecut.

Conform acestor clasificări, Academicianul Eugen Rusu ocupă poziția 37 în România, situându-se în primii 25% din acest top mondial. 

„Top World Ranking 2%” este o bază de date disponibilă public, realizată de Universitatea Stanford (California, SUA) împreună cu Editura Elsevier, care oferă informații despre impactul celor mai citiți cercetători din întreaga lume, de-a lungul întregii lor cariere sau pentru un singur an (2022).

 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email