UGAL

Luni, 2 octombrie, în Aula „Al. I. Cuza” a avut loc festivitatea de deschidere a anului universitar 2023-2024, în prezența reprezentanților mediului academic, a oficialităților, a studenților și a părinților. Au participat din partea oficialităților domnul Claudiu Gavril, prefectul județului Galați, domnul Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, domnul Ionuț Pucheanu, Primarul Municipiului Galați și Înalt Prea Sfinția Sa dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care au transmis mesaje pentru studenți și profesori la început de an universitar.

„Am trecut printr-un an greu, printr-o perioadă dificilă, în cele mai bune condiții, având alături conducerea Universității și pe partenerii noștri din comunitate. În 2023 am celebrat și 75 de ani de învățământ superior la Galați, am avut Consiliul Național al Rectorilor, multe inaugurări, dar ne-am ocupat și de resursa umană, cea mai importantă componentă a UDJG. Ne-am menținut și crescut poziția în clasamentele internaționale și acest lucru este tot meritul comunității academice. Începem un an nou universitar, pe care ni-l dorim mai bun, sub simbolul Pildei Semănătorului, pe care am ascultat-o astăzi în Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos. Și noi plantăm în studenții noștri mugurii înțelepciunii, ai cunoașterii și ai bunătății sufletești și așteptăm cinci sau șase ani să iasă o recoltă pe care o dăm lumii, să hrănească spiritual spațiul în care ajung. Ne dorim un an academic plin de realizări, cu sănătate, împliniri!”, a spus Rectorul UDJG în discursul adresat invitaților.

„Trebuie să ascultăm înțelept de tineri, care sunt foarte învățați și dețin cheia realităților societății de astăzi. Cheia e la tineri. Ca profesori vom fi ascultați, când vom ști să ascultăm mai mult de entuziasmul, dorințele, energia, vigoarea tinerilor noști”, a transmis ÎPS Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

„Universitatea este locul în care veți explora domenii noi, vă veți dezvolta abilități și veți trăi experiențe care vă vor folosi pe tot parcursul vieții. Am convingerea, cunoscând rigoarea, implicarea și dăruirea dascălilor dvs., că veți reuși să faceți față tuturor provocărilor și că veți învăța să fiți nu doar profesioniști, ci și oameni pe care noi ne vom putea baza în viitor” - Prefectul Galațiului, Claudiu Gavril.

„Acolo unde există o Universitate, există și dezvoltare, educație, un alt nivel de trai și civilizație. Sunteți norocoși că ați ales UDJG și doresc să le mulțumesc părinților vostri, care vă sunt alături, pentru că și eu am fost student și știu ce înseamnă efortul lor. Fiecare zi de studiu și fiecare lecție înseamnă o șansă de a crește, de a învăța și de a descoperi noi talente și pasiuni. Vă doresc tuturor un an universitar memorabil, plin de inspirație și reușite remarcabile!” - Costel Fotea, președintele CJ Galați.

„Cred că e cea mai frumoasă deschidere de an universitar pe care am văzut-o până acum! Vă felicit că ați ales Universitatea Dunărea de Jos din Galați. E de datoria noastră, a celor din Primărie, să facem șederea plăcută a studenților și atunci când nu sunt în Universitate. Ne străduim în acest sens, în atragerea de fonduri europene, pentru a vă ține pe dvs. aici la Galați, pentru ca Galațiul să fie prima opțiune atunci când vă alegeți viitoarea slujbă”, crede Primarul Ionuț Pucheanu.

„Este un vibe extraordinar în sala aceasta, inaugurată astăzi. Este privilegiul nostru să lucrăm cu noi generații în fiecare an. Pentru studenții din anul I un scurt mesaj: învățați din lumea de ieri, pentru a face alegeri în lumea de mâine! Subliniați puterea credinței, a științei, importanța speranței și a hotărârii, nevoia de solidaritate și umanitate! Am mai spus-o și cu altă ocazie, două sunt momentele fundamentale în viață: momentul în care te naști și momentul în care știi pentru ce te-ai născut. Voi v-ați născut și pentru a fi studenți ai UDJG! Vă asigurăm că pâmântul de aici și truditorii care îl udă și îl îngrijesc vor face ca semințele, care sunteți, de fapt, dumneavoastră, să crească în bune condiții”, a spus, la rândul său, președintele Senatului Universitar, prof. univ. dr. ing. Cătălin Fetecău.

„Dragi studenți, vă recomand să relaționați între voi, să comunicați cât mai mult! Anul trecut vă spuneam că este important să vă permiteți să faceți câte greșeli vreți, din care să învățați. Eu am făcut foarte multe greșeli și asta m-a ajutat să mă dezvolt. Mi-am dat seama, din toate, cât de bine pot să fac anumite lucruri. Implicați-vă în voluntariate, mergeți la facultate, implicați-vă și în activitățile ONG-urilor, care nu aparțin de universitate. Câștigați experiență care să vă ajute”, le-a transmis Alexandru Vlad, președintele Ligii Studenților din Galați.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email