UGAL

În weekendul 29-30 septembrie, copiii și adulții din întreaga țară sunt invitați să descopere lumea extraordinară a științei prin sute de activități destinate minților curioase de toate vârstele, într-un eveniment din seria Nopții Cercetătorilor Europeni. Evenimentul desfășurat, în acest an, sub tema „ReCoNnect – Research for Health” aduce zona de cercetare de excelență din România în fața publicului larg și se concentrează pe modul în care știința poate contribui prin dezvoltarea de soluții pentru sănătatea oamenilor și a mediului înconjurător.

Organizatorii au pregătit zone de jocuri, concursuri cu premii, experimente, dezbateri sau conferințe pe teme de interes în cercetare. Cele mai mari institute de cercetare și unele dintre cele mai importante instituții de învățământ superior din România și-au unit eforturile pentru a oferi o experiență spectaculoasă publicului.

Noaptea Cercetătorilor Europeni se desfășoară anual în peste 300 de orașe europene, iar în România, anul acesta, se va desfășura în consorțiul ReCoNnect în 20 de locații. Multe dintre evenimente vor fi transmise și online pe Facebook și Youtube (pe canalul Comunitatea Educație pentru Știință).

La Galați, evenimentul va avea loc în Campusul Științei din strada Domnească nr. 111, la Buzău vizitatorii sunt așteptați la sediul EUROCAMPUS, de pe strada Hangarului nr. 8, iar la Brăila, la sediul Facultății de Inginerie și Agronomie, de pe Calea Călărașilor nr. 29.

Ca de obicei, organizatorii își propun să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Nu vor lipsi experimentele chimice spectaculoase, demonstrații cu roboți, întâlniri de gradul zero cu polițiști și cu testele lor anti-drog și antialcool, curse cu karturi, motoare termice și electrice, întâlniri medici și specialiști în descarcerare și, nu în ultimul rând, demonstrații artistice, alături de profesorii Facultății de Arte.

ReCoNnect - Research for Health este organizat într-un consorțiu din care fac parte Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară - Horia Hulubei, Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației, Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Materialelor, Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Institutul de Științe Spațiale, Institutul de Fizică Atomică, Universitatea din București, Universitatea Babeș Bolyai din Cluj, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Consorțiul ReCoNnect organizează în fiecare an o serie de evenimente dedicate promovării științei și educației pentru știință, printre care „Noaptea Cercetătorilor Europeni”, „Școala de Vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele”, „Școala Altfel”, „Conferința Națională a Comunității Educație pentru Știință”, Concursurile naționale ReCoNnect.

Programul complet, pentru fiecare locație (Galați, Brăila, Buzău), îl găsiți aici:

Galați: https://scicommtoolbox.ro/activitati/noaptea-cercetatorilor-galati-2023

Brăila: https://scicommtoolbox.ro/activitati/noaptea-cercetatorilor-braila-2023

Buzău: https://scicommtoolbox.ro/activitati/noaptea-cercetatorilor-buzau-2023

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email