UGAL

De Ziua Mondială a Teatrului, Maestrul Mihai Mălaimare s-a aflat la Facultatea de Arte din cadrul Universității „Dunărea de Jos din Galați, pentru a lucra cu studenții de la specializarea Actorie (licență și masterat) în cadrul unui atelier de creație cu tema „Statuia vivantă”. Atelierul face parte din Proiectul Moștenirea, sponsorizat de JTI.

„De mai bine de 15 ani studiez statuia vivantă, formă absolută de teatru stradal, în opinia mea, apanaj exclusiv al actorului profesionist și soluție formidabilă de pedagogie teatrală, cu efect mult mai direct și mai puternic asupra înțelegerii drumului creației de către tânărul student. Am acumulat un bagaj de cunoștințe care trebuie să meargă mai departe, atât prin intermediul Masca, teatru profesionist, dedicat discursului nonverbal, spectacolului stradal, pantomimei și expresivității corporale, dar și prin acela al studenților la teatru, cei care chiar vor fi chemați să ducă mai departe această muncă și aceste descoperiri.Din această cauză am pornit Proiectul „MOȘTENIREA!”, a explicat actorul Mihai Mălaimare.

Ieri, tinerii s-au bucurat de experiența actorului și au lucrat intens, aproape opt ore, în sala 201 a Facultății de Arte (imobilul din strada Gării colț cu Carnabel) la un moment de grup.

Astăzi, de la 10.00, în sala 201 va avea loc o lansare de carte a maestrului, urmată de o conferință la care sunt invitați studenți, iubitori ai teatrului, pasionați de actorie. De la ora 12.00 vor fi discuții cu tinerii prezenți cu privire la cum se poate face o carieră de succes în teatru.

De la ora 15.00 la 18.30, publicul va fi invitat la un workshop de make-up de teatru cu Mirela Vescan, iar de la 19.00 va putea savura momentul pregătit de studenții gălățeni în cadrul atelierului de creație cu tema „Statuia vivantă”, cu titlul: Și a murit iubirea

Proiectul Moștenirea s-a desfășurat în 2022 ca un periplu personal prin șapte Facultăți de Teatru din Iași, Sibiu, Craiova, Constanța, Timișoara, Târgu Mureș și Chișinău. Mihai Mălaimare este actor de teatru și film, director al Teatrului Masca, decorat în 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email