UGAL

Vineri, 24.03.2023, Facultatea Transfrontalieră din cadrul Universității „Dunărea de Jos" din Galați a inaugurat Centrul Cultural Româno-Ucrainean, entitate care se pliază pe specificul transfrontalier al facultății, vizând comunitățile academice ale celor două țări implicate în promovarea și valorificarea moștenirii culturale românești și ucrainene, din perspectiva interrelaționării lor prin prisma condițiilor geografice și geopolitice.

Centrul Cultural Româno-Ucrainean promovează educația permanentă, sprijinind creaţia în domeniul cultural, consolidând și dezvoltând parteneriatele și relațiile de cooperare națională și internațională cu instituții, organizații, asociații științifice și culturale ce au ca scop comun afirmarea identității culturale și lingvistice a etnicilor români din fostele provincii istorice.

La eveniment au participat peste 70 de personalități ale comunității academice gălățene, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ superior din Ucraina și Republica Moldova, reprezentanți ai misiunilor consulare și ambasadelor, reprezentanți ai Departamentului Românilor de Pretutindeni.

Evenimentul s-a deschis cu o slujbă de pomenire a victimelor războiului din Ucraina și a celor care au contribuit la temelia Facultății Transfrontaliere. Aceasta a fost oficiată de reprezentantul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, Preot Lucian Vasile Pietroaia, împreună cu Presfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email