UGAL

Comunitatea academică de la Dunărea de Jos s-a reunit astăzi în Aula „Alexandru Ioan Cuza” pentru a sărbători 75 de ani de învățământ superior la Galați. În cei 75 de ani de existență, prin școlile create aici în domeniile inginerești, dar și prin sport, muzică, artă, implicare în viața comunității, dar și prin cercetare, brandul Universității „Dunărea de Jos” din Galați s-a consolidat. UDJG a construit profesioniști, lideri pentru companii din Galați, România sau de pe întregul mapamond.

„Trebuie să învățăm din istorie și să construim împreună pentru viitor. Împreună vom continua să fim una din universitățile de referință ale României. Vă mulțumesc tuturor pentru efortul deosebit în organizarea și funcționarea universității, în formarea generațiilor de specialiști și pentru dialogul permanent pe care îl avem asupra problemelor majore ale societății românești”, a declarat rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu.

De ani buni încoace, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, aflându-se pe poziții onorante în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale. În plus, de câțiva ani, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați ocupă poziții înalte în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii.

Onorarea acestei tradiții în educație va continua pe tot parcursul săptămânii, prin premierea studenților ambasadori și a celor cu merite deosebite, premierea profesorilor seniori care au avut contribuții importante în dezvoltarea învățământului superior la Galați, dar și a partenerilor din mediul socio-economic.

 

Vivat, Crescat, Floreat!

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email