UGAL

„Gala Cercetării Românești” va avea prima ediție în acest an, pe 31 ianuarie, la Ateneul Român, începând cu ora 17.00. În cadrul festivității, vor fi premiate realizările celor mai valoroşi cercetători români, din țară și din diaspora. Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați va fi reprezentată de prof. univ. dr. ing. Eugen Rusu, care a fost desemnat unul dintre cei 8 finaliști la categoria cercetători cu experiență.

Această primă ediție se dorește a fi începutul unui eveniment de tradiție, prin care să se recunoască meritele deosebite și rezultatele excepționale din domeniul de cercetare, proiecte aplicate, precum și potențialul de a anticipa și de a aborda provocările viitorului.

Reprezentanții organizatorului, respectiv Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID), spun că „principiul de la care plecăm este mai bine mai mult pentru mai puțini, decât mai puțin pentru mai mulți, ceea ce implică prioritizarea investițiilor, recunoașterea excelenței și șansa României de a pune în valoare resursa umană de top”.

„Este onorant pentru noi ca împreună cu alte două universități din România să fim alături de universitățile Arizona, MIT sau Harvard Medical School”, ne-a declarat prof. univ. dr. ing. Eugen Rusu.

Juriul a fost format din reprezentanți ai structurilor guvernamentale și neguvernamentale, cu expertiză în domeniul cercetării științifice. Premiile vor fi acordate pentru cercetare și inovare pentru cercetători individuali și echipe de cercetare, în două categorii: Cercetători cu experiență și Tineri cercetători.

Totul despre Gala Cercetării Românești: https://galacercetarii.research.gov.ro/

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email