UGAL

Rectorul Universității „Dunărea de Jos" din Galați, Prof. univ. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu a participat astăzi, 28 decembrie la semnarea contractului privind realizarea studiului de fezabilitate pentru aeroportul Galaţi, alături de preşedintelui Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a preşedintelui Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Iulian Chiriac, şi a reprezentanţilor companiilor care vor realiza studiul.

Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Judeţean Galaţi lucrează împreună cu Consiliul Judeţean Brăila, în urma parteneriatului asumat în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructură de Transport de Interes Strategic în zona de Est şi Sud.

„În primul rând felicitări pentru munca dumneavostră și a echipelor dumneavoastră începând de la ideea acestui aeroport, care este una foarte veche dinaintea celui de al II-lea Război Mondial, care după multe planuri și după multe vorbe s-a materializat în acest studiu extrem de serios în care Universitatea ,,Dunărea de Jos" din Galați își face datoria de susținător al comunității și participă în mod direct. Este pentru prima data când expertiza Universității este inclusă în mod oficial în consorțiul care va asigura studiul de fezabilitate și partea de proiectare. Cei 25 000 de membri ai comunității academice sunt un factor coagulant pentru Galați și Brăila, au fost dinainte și constatăm cu bucurie că această comunitate se dezvoltă în armonie, ceea ce ne dorim cu toții și este obligatoriu ca lucrurile să funcționeze în cele mai bune condiții.  Noi ne vom face treaba în cele mai bune condiții calitative și cu toată competența. Felicitări încă odată celor doi președinți și echipelor domniilor lor pentru această realizare și să dea Dumnezeu să ne întâlnim atunci când studiul de fezabilitate va fi acceptat și când se va semna și contractul de realizare al aeroportului.” A declarat Rectorul Universității.

Asocierea formată din 17 firme se va ocupa de efectuarea studiilor topografice, arheologice, studiilor geotehnice, hidrogeologice, studiilor de mediu, studiilor obstacolare şi hidrologice. Totodată, în cadrul aceluiaşi contract, se vor realiza şi activităţi de proiectare pentru terminal cargo şi de pasageri, proiectare piste, sisteme de instalaţii, sisteme de semnalizare, alarmare şi alertare în caz de incendiu, instalaţii electrice şi proiectare-relocare utilităţi.

 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email